Vi komma, vi komma från peppakakeland♫♪

Den 7 december slås dörrarna upp för allmänheten till Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) årliga pepparkaksutställning och tävling på Skeppsholmen.

Men på grund av pandemin så blir utställningen digital – det går således ej att besöka ArkDes fysiskt nu då de håller stängt. Nästan 100 pepparkakshus har 3D-scannats vilket innebär att du kan ta del av samtliga pepparkakshus direkt i din mobil, Ipad eller dator.

Papperkakshus från Holly Jade och hennes blogg The Little Blog of Vegan.

Så här gör du för att se utställningen från den 7 december klockan 09.00. Gå in på ArkDes och klicka därefter på AR-symbolen i vänstra hörnet av varje pepparkakshus så öppnas din mobilkamera. Hitta en plan yta och placera ut huset i ditt hem! Du kan även uppleva utställningen i 3D från datorn om du inte har en smartphone. Utställningen pågår varje dag fram till och med den 10 januari.

Temat för årets utställning är “Avstånd”. Vissa avstånd kan mätas, som en meter, ett ljusår eller sträckan som du cyklar till jobbet eller skolan varje morgon. Men avstånd kan också vara en känsla, av att vara någon nära eller att leva i helt skilda världar. Det här året har vi behövt öka avstånden mellan varandra, både ute på gatan och mellan länder. Samtidigt har vissa avstånd minskat, kanske har vi också kommit varandra närmare, hjälpt varandra och umgåtts på nya sätt? Hur ser avstånden i ditt liv ut?

En jury utser vinnare i kategorierna: 1. Arkitekter, formgivare och bagare 2. Hemmabagare 3. Barn upp till 12 år. Pris går även till publikens favorit. Vinnarna utses den 20 december.

Tjusigt pepparkakshus från 2016-års tävling.

En kommentar

  • Rabato skriver:

    Så trevligt det är !!! Det är synd att äta denna skönhet senare! Jag funderar på att laga mat för barnen på helgen, jag är säker på att de kommer att älska det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.