Vi komma, vi komma från peppakakeland ♪ ♫

Igår slogs dörrarna upp för allmänheten till Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) årliga pepparkakstävling på Skeppsholmen. Rekordmånga bidrag (143 stycken) har inkommit jämfört med förra årets cirka 100. Det var fantastiskt att se alla kreativa och vackra pepparkakshus på plats och besökarna var många. Temat för årets utställning är hemligheter. Alla bagare har uppmanats att med hjälp av pepparkaksdeg designa sina innersta hemligheter och hemliga boendeformer.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg

Juryn utser en vinnare enligt följande kategorier:
1. Arkitekter, formgivare och bagare
2. Hemmabagare
3. Barn upp till 12 år.

Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten kan rösta, antingen på plats på Skeppsholmen eller via hemsidan till och med 13 december. Prisutdelningen äger rum söndagen den 18 december kl 13.30.
Alla bidrag visas för allmänheten från den 1 dec fram till och med den 8 januari. Fri entré till utställningen och prisutdelningen. Om du åker kommunalt kan du ta buss 65 (station, mitt emot Scandic Continental på Vasagatan). När du kommer till Skeppsholmen kliver du av vid den andra stationen och därefter promenad i cirka 100 meter.

Givetvis passade jag på att fota lite med mobilen samt spela in två videosnuttar och det här är bara ett axplock av alla pepparkakshus jag fick med så om har du möjlighet så tycker jag att du skall åka och kolla på utställningen.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-2 foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-3 foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-4 foto-robert-kwok-robbans-basta-bloggfoto-robert-kwok-robbans-basta-blogg foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg

Här är två videoklipp från pepparkaksutställningen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.