Photo: Salon the Chocolate
Foto: Salon du Chocolate

Salon du Chocolat arrangerades i år mellan 28 oktober och 1 november i Porte de Versailles, Paris. Chokladmässan besöks årligen av tusentals åskådare som storögt beundrar alla vackra chokladskapelser samtidigt som de minglar runt bland utställarna och handlar choklad och praliner i stora lass.

En av höjdpunkterna på mässan är modeshowen som brukar starta upp hela tillställningen – en färgsprakande catwalk där modellerna visar upp vackra kreationer som helt eller delvis är tillverkade av choklad.

Festivalen startades 1994 av Sylvie Douce och François Jeantet och idén uppkom under en middag där de ansåg att världen behövde en samlingspunkt för professionella chokladmakare samt för allmänheten. Det första evenemanget arrangerades 1995 och blev en stor succé.

Året efter hade de utvecklad en idé om en modeshow där de bjöd in välkända modedesigners som tillsammans med chokladmakarna skapade fantastiska kreationer tillagade av choklad.

År 1998 började de turnera med showen med start i New York. Därefter har showen lanserats i Beirut, Bryssel, Japan, Lyon, New York och Seoul. Syftet med Salon du Chocolat är att främja choklad från hela världen och låta allmänheten upptäcka producenter, stora som små. Det arrangeras seminarier, provningar, klubbarrangemang och så finns det givetvis massor av utställare på plats.

Nedan klipp från tidigare år.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.