"Montis" vinnarpraliner från 2022-års tävling
Konditorer, pralinörer och bagare – det är dags att visa vem som är bäst i landet på att skapa magiska praliner. Förra året var det Montadar ”Montis” Kanbar från Bullar & Bröd stenungsbageri i Stockholm som kammade hem SM-bucklan. Blir det du i år?
Det brukar heta att det viktigaste inte är att vinna utan att deltaga, att ha kul och träffa branschkollegor från hela landet. Jag är övertygad om att det går att kombinera båda delarna dvs att ha fokus på tävlingen och samtidigt njuta av stunden och att ha jäkligt kul. Tillsammans skall vi se till att få till en grymt bra tävling. Tillsammans? Jepp, jag kommer att vara med före, under och efter tävlingen.
.
Efter att ha jobbat med EU-ordförandeskapets möten och då främst med Utrikesdepartementet där jag var projektledare för måltider, dryck, fika, underhållning och kringarrangemang, så har jag nu fått äran att vara projektledare för Pralin-SM. För att få till en riktigt schysst tävling så behöver vi som arrangör ett gäng tävlingsbidrag och det är där du kommer in i bilden. Och om inte du vill tävla så kanske din kollega vill! Det är superenkelt att skicka in bidrag och tävlingsreglerna finner du på hemsidan här. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan skapa en magisk tävling där du kommer att få skina i glansen. Så vad väntar du på? Anmäl dig idag!
.
Tävlingen arrangeras av branschföreningen Sveriges bagar- och konditormästare (SBoKM) tillsammans med Stockholmsmässan. Pralin-SM är en del av Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad som går av stapeln 10-12 november. Finalen av Pralin-SM går av stapeln 12 november. Jyrymedlemmar: Gustaf Mabrouk, Christina Möller, Elisabeth Johansson, Jan Danielsson och Magnus Hård.
.
Läs mitt inlägg från förra årets Pralin-SM som ”Montis” vann här.
Foto: ”Montis” vinnarpraliner från 2022-års tävling.
Utöver Pralin-SM arrangeras även tävlingarna Årets konditorMack-SM och Ekogröt-SM på mässan.

Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad

Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö
Datum: 10-12 november
Hitta hit
Boka din biljett
Utställare
Hemsida

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.