Bullsnurr med en mästerbagare

Hem Okategoriserade Bullsnurr med en mästerbagare

Efter sommaren 2017 gjorde jag praktik i tio veckor hos bagarmästare Pelle Henriksson på bageri Lundmark. Bageriet ligger i Pontus Frithiofs lokaler i DN-huset i Stockholm och där finns även restaurang, deli samt catering.

Jag lärde känna Pelle 1994 då vi tränade på samma gym i Björkhagen söder om söder. Han jobbade då på NK som på den tiden var plantskolan nummer ett i Sverige för alla unga bagare/konditorer och det sågs som en stor merit att ha jobbat på det anrika varuhuset.

Min praktik hos Pelle var givande, lärorikt och roligt och han har en lång och gedigen kunskap som bagare. I början på 90-talet vann han SM för unga bagare och fick även representera Sverige i landslaget. Pelle tillhör även en exklusiv skara av bagare som har mästarbrev som utfärdas enligt regeringens bemyndigande av Sveriges Hantverksråd. Han har hunnit med att jobba på ett flertal bagerier/konditorier genom åren bland annat Vansbro konditori, Nya konditoriet i Umeå, Birgittas bageri, NK, Gateau och Wienerkonditoriet.

2015 startade Pelle egen verksamhet och han hyr in sig hos den välkände kocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. Pelle levererar bröd och sötebröd till Pontus samtliga enheter samt ytterligare ett par kunder i Stockholmsområdet.

Nedan ser du två klipp som jag fick av Pelle och som han dessutom lagt upp på sitt Tiktok-konto @pellethebaker (och jag som bara trodde det var ungdomar som höll till på Tiktok😉


Pelle visar bullsnurren garnnystan (eller NK-knuten).


Bullar – det är livets goda😜

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.