Chokladbollen – en populär favorit

Idag är det inte vilken dag som helst utan hela dagen lång njuter vi av chokladbollar. Redan som barn var jag tokig i chokladbollar och på fritids längtade jag till att få baka och äta dessa små godingar. Även om jag idag sällan gör chokladbollar hemma så beställer jag gärna dem när jag är ute och fikar.

Chokladbollen har flera närliggande släktingar såsom havreboll, kokosboll, arraksboll och skumboll. Det troliga är att grundreceptet till den moderna chokladbollen har sitt ursprung i Danmark och kom till Sverige någon gång i början på 1900-talet. Om du vill få en historisk tillbakablick om chokladbollen så kan du läsa Peter Isotalos blogginlägg från 2015. Läs del 1 samt del 2.

Tänk att chokladbollen under väldigt lång tid kallades för något helt annat – ett nedsättande ord jag inte tänker skriva ut här. Du får läsa om det i Peters blogginlägg (eller på Wikipedia).

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.