Dagens boktips – Rullrån och tankebrus

Hon är tuff, orädd, har stor passion för bakning, ogillar tillsatser i matvaror och älskar att spela in danssnuttar på Instagram. Vem då undrar du? Jo, den alltid så pigga och hurtfriska My Feldt.

My driver sedan 2013 Feldts Bröd & Konfekt i Halmstad tillsammans med Johan Feldt. Det lilla hantverksbageriet är ett populärt tillhåll som drivs med skratt, dans och mycket kärlek. I december 2018 öppnade de cykelcaféet Feldts Socker och Cykel.

Den 26 maj släpper My sin bok Rullrån och tankebrus – bakboken för dig som är lycklig, ledsen, arg, avundsjuk och allt däremellan. För vi äter när vi firar, vi äter när vi sörjer och vi äter när vi har tråkigt. Och våra starkaste minnen är ofta kopplade till något ätbart.

Det här är lika mycket en bok om hur det är att vara människa som det är en receptsamling. Boken innehåller över 60 recept på allt från tårtor, bullar och småkakor till kola, saft och praliner. Bilderna i boken är fotade av välkända Linda Lomelino så det kommer garanterat finnas många stilfulla foton att vila ögonen på.

My släppte boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga 2018 och förhoppningsvis kommer hon ut med fler böcker de kommande åren. Läs mer här och passa även på att navigera runt på sajten där du kan beställa vykort och presenttags, muggar, flaskor och termosar, block och kalendrar, pins, prints samt ekologiska tygpåsar. Själv har jag köpt hennes handmålade emajlmuggar som är så fina och perfekta att ha med sig när man har picknick.

2016 hade jag äran att ha med My i serien I hängmattan med där jag tog tempen på diverse bagare och konditorer och deras kommande semesterplaner. Du kan läsa om My här.

Foto: Linda Lomelino

Feldts Bröd & Konfekt
Adress: Kasten Rönnowsgatan 10, Halmstad
Instagram: Här
Facebook: Här

Feldts Socker och Cykel
Adress:
Nygatan 1, Halmstad
Instagram: Här
Facebook: Här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.