Efter semmelfesten – vad händer nu?


Då har vi avverkat ”bagarnas julafton” och nu när fettsidagen är över så återgår vi åter till ett mer normalt fikaläge.

Hysterin inför fettisdagen började så sakteligen byggas upp två-tre veckor innan då antalet semlor på sociala medier ständigt ökade och samtalen med nära och kära allt mer övergick i diskussioner om semlor; ”Hur många semlor har du ätit”, ”Man får inte äta semlor nu”, ”Är inte semlorna väldigt dyra”, ”Den här kan man ju inte kalla för en semla”.

Det pratades semlor i kön till Systembolaget, på ICA och under lunchrasten. Ja, även media hakade på i vanlig ordning med reportage till höger och vänster – kort sagt, det var i vanlig ordning smått hysteriskt inför fettisdagen.

Enligt uppgifter till mig så såldes det relativt bra med semlor i år, detta trots att det i vissa län i landet råder sportlov, vilket brukar hämma företagsförsäljningen en del.

Men vad händer nu när folk sakta med säkert börjar tröttna på semlorna och när samtalen allt mer övergår till drömmar om vår och sommar? Slutar vi att fika nu?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är imageedit_2_7225812567.jpg

Vad du än gör, sluta inte fika. Fortsätt att besöka fik och om du inte vill ta en fika på plats – köp med dig varor hem. Ditt fikastöd är fortsatt viktig och konsekvenserna av ditt agerande kan få en avgörande roll för många bagerier/konditorier/kaféer.

Även om många bagerier och kaféer gått bra under pandemin så finns det även en hel del fik som haft det riktigt tufft och deras ekonomi är nu ansträngd. Så fortsätt stötta ditt lokala fik.

Det går extremt bra för matvarubutikerna under en längre tid och mot den bakgrunden så tycker jag att du mycket väl kan stötta ditt lokala bageri genom att köpa matbröd/fikabröd därifrån. Småföretagare har inte samma muskler som de stora jättarna och om du vill fortsätta att ha små pittoreska hantverksföretagare i ditt närområde så behöver de din stöttning. Ingen kan göra allt men alla kan göra något😉

Gå nu ut och stötta dit favoritfik och gör det nu❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.