Efter semmelfesten – vad händer nu?

Då har vi avverkat “bagarnas julafton” och nu när fettsidagen är över så återgår vi till ett mer normalt fikaläge, eller?

Hysterin inför fettisdagen började så sakteligen byggas upp cirka två veckor innan då antalet semlor på sociala medier ständigt ökade och samtalen med nära och kära allt mer övergick i diskussioner om semlor; “Hur många semlor har du ätit”, “Är inte semlorna väldigt dyra nu“, “Den här kan man ju inte kalla för en semla”.

Det pratades semlor i kön till Systembolaget, på ICA och under lunchrasten. Ja, även media hakade på i vanlig ordning med reportage till höger och vänster – kort sagt, det var i vanlig ordning smått hysteriskt inför fettisdagen.

Men vad händer nu när folk sakta med säkert börjar tröttna på semlorna och när samtalen allt mer övergår till drömmar om vår och sommar? Slutar vi att fika nu?

Vad du än gör, sluta inte fika. Fortsätt att besöka fik och om du inte vill ta en fika på plats – köp med dig varor hem. Ditt fikastöd är fortsatt viktig och konsekvenserna av ditt agerande kan få en avgörande roll för många bagerier/konditorier/kaféer. Jag vill att mitt favoritfik skall finnas kvar när corona-eländet är över. Vill inte du också det?

Det går extremt bra för matvarubutikerna och har så gjort under en längre period och mot den bakgrunden så tycker jag att du mycket väl kan stötta ditt lokala bageri genom att köpa matbröd/fikabröd därifrån. Småföretagare har inte samma muskler som de stora jättarna och om du vill fortsätta att ha små pittoreska hantverksföretagare i ditt närområde så behöver de din stöttning. Ingen kan göra allt men alla kan göra något😉

Gå nu ut och stötta dit favoritfik och gör det nu❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.