Fikatips: Tre små rum kafé & konditori

Trosa är en pittoresk och charmig liten stad med trähus, mysiga fiskrestauranger och den vackra Trosaån som rinner genom stan. Redan på 1800-talet blev det populärt bland societeten i Stockholm att spendera somrarna i vackra Trosa. Längs med ån och de små gatorna ligger sekelskiftesvillorna tätt med sin välbevarade snickarglädje.

Tre små rum med anor från 1200-talet ligger på Östra Långgatan 8 i hjärtat av Trosa och här kan du fika, äta gott och bo på vårt Bed & Breakfast. Våra bakelser är som små juveler – de är vackra att titta på och smakar ljuvligt tillsammans med en god kopp kaffe, en kopp te eller varför inte ett glas champagne. Beställ våra bakverk och ta med hem eller njut av dem i vårt kafé.

Vi är specialiserade på att tillverka unika och smakrika bakelser, och vi strävar alltid efter att erbjuda en högkvalitativ matupplevelse. Våra konditorer tar med omsorg fram alla recept och smaker, och vi väljer noggrant ut varje ingrediens för att säkerställa en äkta och god smakupplevelse.

Utöver kondisvaror bakar vi även sötebröd såsom bullar, croissanter, kakor samt matbröd och frallor. Delar av vårt sortiment av bröd kommer från vår samarbetspartner Saltå kvarn.

På vårt kafé erbjuder vi en varierad meny baserad på säsongens råvaror. Våra kockar skapar goda sallader, soppor, varma smörgåsar, smörrebröd och andra delikatesser. Njut av maten tillsammans med ett glas vin, bubbel eller en svalkande öl. Vi väljer noggrant ut varje ingrediens för att säkerställa en äkta och god smakupplevelse, och vi strävar alltid efter att erbjuda en högkvalitativ matupplevelse till våra kunder. Vårt mål är att du ska få en riktigt trevlig stund hos oss och njuta av din mat och dryck.

I vårt skafferi hittar du en variation av säsongens läckerheter som vi själva producerar tillsammans med utvalda produkter från våra leverantörer. Du kan köpa egenproducerade praliner, maränger, kanderade popcorn, kaffe från Lindvalls kaffe i Uppsala, kolor och såser från Pärlans konfektyr och lakrits från Svart af Helsingborg.

✿Varmt välkomna❀

Tre små rum kafé & konditori
Adress: Östra Långgatan 8, Trosa/Södermanland
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: 22 augusti-29 maj öppet onsdag-söndag 10.00-17.30
30 maj-21 augusti öppet måndag-söndag 10.00-17.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.