Gastronord – en mötesplats full av smaker och intryck

Efter att ha avslutat mitt uppdrag på Regeringskansliet sista augusti 2023 där jag var ämnessakkunnig för måltider och dryck för UD under EU-ordförandeskapet (SES23), så tog det inte speciellt länge innan jag hoppade på nästa uppdrag, att få jobba med Sthlm Food & Wine och Bak- & Choklad samt Gastronord.

Uppdraget påbörjades 26 september där jag tillsammans med konditorn Gustaf Mabrouk och alla underbara medarbetare i Food & Wine-teamet arrangerade Pralin-SM på mässan. Ett uppdrag som gick galant och med Ida Norinder som vinnare (läs här).

I höstas påbörjade jag även mitt arbete med mat- och dryckesmässan Gastronord som går av stapeln 9-11 april, Stockholmsmässan. Det är en fackmässa som startades upp 1985 och som till en början gick av stapeln var tredje år men som numera arrangeras vartannat år. Mässan kommer att ha två scener, en för mat och kockar, en annan för bageri och konditori. Därutöver arrangeras 60-minuters seminarier i avskilda rum.

Det kommer även arrangeras högprofilerade tävlingar såsom Glass-SM, Bocuse d’Or Sweden Commis Award, Chaîne des Rôtisseurs Årets unga kock samt Chaîne des Rôtisseurs Årets unga sommelier. Sweden Foodtech som har som mission att driva framtidens hållbara matsystem medverkar med sitt seminarium Big Meet med talare från hela världen. De har även sitt välkända testkök på plats, så missa inte det.

På Gastronord har vi även inbjudna kommuner som delar med dig av sina erfarenheter av arbetet med att bekämpa matsvinn i de offentliga köken.

När det kommer till bageri och konditori så har jag bjudit in en uppsjö duktiga bagare, konditorer och mjölnare som kommer att dela med sig av sina erfarenheter inom kompetensförsörjning, trendspaningar, kulturspannmål, kundservice i världsklass, surdeg, tunnbröd och mycket, mycket mer. Väldigt många talare är bekräftade och ligger uppe på hemsidan och fler är på ingång så kika in agendan och boka din biljett så ses vi förhoppningsvis på plats.

Missa för all del inte Glass-SM med Tony Olsson som tävlingsledare och med 30 stycken tävlande företag från hela landet. Jag kan utlova glass i stora lass hela dagen den 9 april.

Gastronord
9 April kl 10.00-18.00
10 april kl 10.00-18.00
11 april kl 10.00-16.00
Plats: Stockholmsmässan, C-hallen
Gratisbiljett: För dig som jobbar inom HoReCa, bageri & konditori, kommun
Uppge kod: GASTRO24 (går även bra att skriva med små bokstäver)
Registrering: Här

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.