Ha en underbar fikasommar

Då har vi tagit klivet in i semestermånaden juli vilket för många innebär semester och avkoppling med nära och kära. Semester innebär även att vi har mer tid till att besöka mysiga sommarkaféer som finns runt om i landet.

Många näringsidkare har i år drabbats hårt av pandemin covid-19 så passa på att supportera lokala aktörer under semestern. Min fru Annie och jag kommer att åka omkring och besöka gårdsbutiker, plantage, blomsterhandlare och givetvis bagerier/kaféer i främst Södermanland och Uppland. Jag hoppas kunna finna många härliga miljöer och vackra blommor som jag kan fota så att jag kan publicera dem på mitt Instagramkonto med naturbilder.

Jag fortsätter att få en hel del frågor om vilka mina favoritfik är och de har inte ändrats nämnvärt sedan i oktober förra året då jag publicerade “Frågor och svar med Robban“. Läs gärna inlägget så får du ett hum om vilka fik jag vurmar lite extra för.

Det finns massor av bra läsning på bloggen som jag varmt rekommenderar exempelvis professor Viveka Adelswärds excellenta gästblogginlägg om fikats historia i två delar som du finner under fliken “Gästbloggare”. I serien “I huvudet på” finner du ett par långintervjuer väl värda att läsa.

Navigera på Robbans bästa
Gästbloggare – förmedlar sina objektiva budskap
Veckans blogg – bak- och dessertbloggare runt om i landet lyfts fram
I huvudet på – ägare till bagerier, konditorier, kaféer och kaffespecialister intervjuas
Recept – bagare, konditorer och hemmabagare delger sina recept
Besökta fik A-Ö – fik som jag besökt och skrivit några rader om
Besökta fik per landskap – fik som jag besökt och skrivit några rader om
Fikakarta – fik som jag besökt och skrivit några rader om

Ännu mer läsning finner du i kategorimenyn med bland annat Guider, Matkonst, interntionella bloggare, Instagramkonton.

Veckans blogg där jag lyfter fram bak- och matbloggare kör jag fram till och med vecka 29, därefter uppehåll i tre veckor och åter den 10 augusti.

Ha en avkopplande semester😀🌻

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.