Häftiga bagerier och konditorier i världen: Pan y Pasteles

Då har det åter blivit dags för mig att blicka utomlands för att hitta ett bageri/konditori med häftig design och den här gången fastnade jag för Madrid-baserade Pan y Pasteles. De har sammanlagt tre enheter i Madrid-regionen och alla är designade av Virginia del Barco på byrån Ideo Architeetura.

imageedit_1_3713924255

Samtliga enheter har olika design men de har den gemensamma nämnaren att färgen rosa är framträdande. Den senaste butiken ligger i bottenvåningen i en 150 år gammal byggnad i den historiska staden Alcalá de Henares som ligger cirka tre mil utanför Madrid. Alcalá de Henares romerska namn var tidigare Complutum och finns med på Unescos världsarvslista.

imageedit_4_7417032554

Lokalens tegelväggar har kompletterats med 12 000 rosa träbarer med olika längd som hänger ned från taket. Virginia del Barco har utöver lokalens design även skapat inredningen med stolar, bord, belysning och bardiskar.

imageedit_7_4312992557

Jag tycker det ser coolt ut med mixen mellan gammalt och nytt, att våga bryta barriärer och experimentera. Det är en fröjd att åka omkring i Spanien och titta på spännande arkitektur och design. Där vågar de tänja på gränserna och ta ut svängarna på ett helt annat plan jämfört med här hemma.

imageedit_2_7647997502
Foton: Miguel De Guzmán 

Pan y Pasteles
Hemsida: Här

Tidigare publicerade häftiga bagerier och konditorier i världen
With Wheat bakery
Paris Baguette
Silo
À la Folie Pâtisserie
Pano Brot & Kaffee
Omonia Next Door
Catalina Fernandez Bakery
Praktik Bakery Hotel
Princi
Lagkagehuset
Vlaamsch Broodhuys
Blé Bakery
VyTA Boulangerie
Baker D.Chirico Bakery

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.