Häftiga bagerier och konditorier i världen: Catalina Fernandez Bakery

Senast jag hade ett inlägg i serien häftiga bagerier och konditorier i världen var i augusti. Nu är det dags igen och denna gång föll valet på Catalina Fernandez Bakery i Mexiko, ett stilrent och minimalistiskt bageri- och konditori som startades 1988.

1

Catalina-Fernandez-pastry-interior-branding-Anagrama-21

Catalina Fernandez startade upp verksamheten 1988 i liten skala i hemmet men allteftersom kundstocken växte beslöt hon sig för att skaffa en lokal samt uppdatera varumärket. Med hjälp av en designbyrå började de se över varumärket och samtidigt ge butiken en sofistikerad och exklusiv stil med tydlig identitet.

Allt går i vitt, svart och koppar och gästerna som går förbi butiken blir snabbt nyfikna och tror vid en första anblick att det är en parfymaffär som öppnat upp men blir glatt överraskade när de kliver in i butiken och upptäcker att det är ett exklusivt konditori.

Jag skulle vilja säga att detta upplägg inte är helt olikt det som Nespresso vill förmedla dvs en känsla av exklusivitet. De som är kaffeexperter är väl medvetna om att Nespresso inte levererar det allra bästa kaffet utan de har tagit en produkt som är bra (men långt från fantastiskt) som de sedan har gett en starkt identitet.

Här är några fler foton och jag kan inte direkt påminna mig om att jag sett liknande i Stockholm.

118345692catalina_fernandezedited32

Catalina Fernandez Bakery
Hemsida: här

Tidigare publicerade häftiga bagerier och konditorier i världen
Praktik Bakery Hotel
Princi
Lagkagehuset
Vlaamsch Broodhuys
Blé Bakery
VyTA Boulangerie
Baker D.Chirico Bakery

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.