Här är landets bästa konditorier och konditorer


I går kväll avgjordes vilka som tog hem Svenska Gastronomipriset i ett flertal kategorier. I Konditorernas Konditori och Konditorernas Konditor är det 100 stycken av landets vassaste konditorer som röstat fram 10 konditorier och 10 konditorer som de anser vara bäst. Man kan således med gott samvete säga att det är ett prestigefullt branschpris.

Ett stort grattis till Malin Eklund och Damien Foschiatti som driver Fosch Artisan Pâtisserie som tog hem kategorin bästa konditori och ett lika stort grattis till Frida Bäcke som jobbar på stjärnrestaurangen Aira som drivs av Tommy Myllymäki och som tog hem det individuella priset.

Foto: Robert Kwok – Robbans bästa

Konditorernas Konditori 2022

1. Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
2. Konditori Kampanilen, Göteborg
3. Lindeberg bageri & konditori, Orminge
4. Gauffin Boulangerie & Pâtisserie, Borlänge
5. Bådan café & konditori/Artipelag, Stockholm
6. Magnus Johansson bageri & konditori, Stockholm
7. Leijon stenugnsbageri & konditori, Uppsala
8. Feldt bröd & konfekt, Halmstad
9. Lundbergs konditori, Stockholm
10. Bageri Leve, Malmö

Konditorernas konditor 2022

1. Frida Bäcke, Aira
2. Fredrik Borgskog, Borgskog
3. Kalle Bengtsson, Kampanilen
4. Frida Leijon, Leijon stenugnsbageri & konditori
5. Josefin Gauffin, Gauffin Boulangerie
6. Tea Malmegård, DoMa
7. Damien Foschiatti, Fosch Artisan Pâtisserie
8. Annie Hesselstad, Bådan café & konditori/Artipelag
9. Sebastian Pettersson, frilans
10. Kasper Kleihs, Etoile

Svenska Gastronomipriset är en hyllning till restaurangvärldens mest lysande stjärnor. Tidningen Restaurangvärlden har utsett Kockarnas Kock och Kockarnas Krog i över 25 år.

Under 2016 introducerades detta upplägg även för konditorer, servitörer, sommelierer och 2019 för baristor. Ingen extern jury är inblandad i tävlingen utan det är branschfolk som nominerat de kolleger och ställen de anser gjort bäst ifrån sig under året. Listan i sin helhet kan du läsa här.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.