Här är landets bästa konditorier och konditorer

I måndags avgjordes vilka som tog hem Svenska Gastronomipriset i ett flertal kategorier. I Konditorernas Konditori och Konditorernas Konditor är det 100 stycken av landets vassaste konditorer som röstat fram 10 konditorier och 10 konditorer som de anser vara bäst. Man kan således med gott samvete säga att det är ett prestigefullt branschpris.

Ett stort grattis till Frida Bäcke och Bedros Kabranian som driver Socker Sucker i Stockholm och som kammade hem kategorin bästa konditori. Frida Bäcke kammade även hem det individuella priset för andra året i följd. Stort grattis.

Konditorernas Konditori 2023

1. Socker Sucker, Stockholm
2. Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
3. Konditori Kampanilen, Göteborg
4. Leijon stenugnsbageri & konditori, Uppsala
5. Lindeberg bageri & konditori, Nacka
6. Feldts bröd & konfekt, Halmstad
7. Bageri Leve, Malmö
8. Borgskog, Göteborg
9. Lundbergs konditori, Stockholm
10. Lillebrors bageri, Stockholm

Konditorernas konditor 2023

1. Frida Bäcke, Socker Sucker/Stockholm
2. Fredrik Borgskog, Borgskog/Göteborg
3. Annie Hesselstad, Bådan café & konditori/Artipelag/Värmdö
4. Kalle Bengtsson, Kampanilen/Göteborg
5. Frida Leijon, Leijon stenugnsbageri & konditori/Uppsala
6. Kasper Kleihs, Etoile/Stockholm
7. My Feldt, Feldts bröd & konfekt/Halmstad
8. Jennie Elmerfors, Bread & Sweets By Jennie/Västerås
9. Damien Foschiatti, Fosch Artisan Pâtisserie/Stockholm
10. Tea Malmegård, DoMa/Stockholm

Socker Sucker

Svenska Gastronomipriset är en hyllning till restaurangvärldens mest lysande stjärnor. Tidningen Restaurangvärlden har utsett Kockarnas Kock och Kockarnas Krog i över 26 år.

Under 2016 introducerades detta upplägg även för konditorer, servitörer, sommelierer och 2019 för baristor. Ingen extern jury är inblandad i tävlingen utan det är branschfolk som nominerat de kolleger och ställen de anser gjort bäst ifrån sig under året. Listan i sin helhet kan du läsa här.

Socker Sucker

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.