Då har det blivit hög tid att börja planera för vilka julmarknader som skall besökas den närmsta tiden. Jag har ända sedan 2014 publicerat julmarknader på bloggen och utöver att fynda klappar och insupa den härliga atmosfären så brukar det även finnas fikamöjligheter på plats.

Jag har valt ut en del julmarknader i Stockholm, Uppland och Södermanland där det finns en hel del utställare på plats. Det arrangeras även många mindre julmarknader runt om i landet. Exempelvis brukar hembygdsgårdar ordna mysiga tillställningar men där brukar det inte alltid finnas många utställare.

Då första advent infaller den 27 november så är det en hel del arrangörer som startar upp julmarknaderna lite tidigare i år. En stor julmarknad som dessvärre inte kommer att arrangeras är den på Drottningholms slottsområde. Anledningen är breddning av Ekerövägen och då det brukar bli mycket trafik har Stockholms stads stadskontor nekat tillstånd på grund av risk för trafikstockning och säkerhetsskäl.

Om jag missat att lägga upp någon marknad så är får du gärna tipsa mig så uppdaterar jag guiden. Fler guider finner du här.

Foto: Daniels Joffe för Unsplash
Foto: Daniels Joffe för Unsplash

STOCKHOLM INNANFÖR TULLARNA

Baltisk julmarknad
När:
3 december
Tid: 10.00-17.00
Plats: Minneshallen, Sjöhistoriska museet
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkomna in i värmen på baltisk julmarknad! Under den baltiska julmarknaden kommer du kunna köpa unika julklappar i form av hantverk och delikatesser tillverkade i Baltikum eller enligt baltiskt tradition av baltiska ättlingar i Sverige. Ta del av den levande baltiska kulturen som finns i Sverige idag genom sång, musik och folkdans som kommer framföras under marknaden. Se utställande företag på hemsidan.
Hemsida

Beckmans julmarknad på Rosendahls trädgård
När:
10-11 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Rosendahls trädgård, Rosendalsvägen 38, Djurgården
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till Beckmans Designhögskolas årliga julmarknad på Rosendals trädgård. Fynda unika julklappar designade av Beckmans studenter från form, mode och visuell kommunikation. I år deltar 70 utställare.
Hemsida

Hornstulls julmarknad
När:
4, 11, 18 december
Tid: 12.00-17.00
Plats: Debaser, Hornstulls strand
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Det kommer finnas möjlighet att ta del av unika varor och presenter från lokala hantverkare, utvald vintage och second hand och mycket, mycket mer i hallarna på Debaser strand och Bar Brooklyn! Välsmakande julgodis och varm dryck kommer få oss i julstämning tillsammans upplevelser för hela familjen. Gratis inträde!
Hemsida

Hovstallets julmarknad
När:
25-27 november
Tid: 25/11 – 11.00-19.00. 26/11 – 09.00-18.00. 27/11 – 10.00-17.00
Plats: Hovstallet (Väpnargatan 1)
Inträde: 100:-. Barn under 12 år fri entré i målsmans sällskap. Parkering på allmänna platser
Hitta hit
Vad: Här på Hovstallet bjuder vi på rikligt med svensk jultradition i dagarna två. Våra guider visar upp de kungliga vagnarna som används vid statsbesök (bl.a.Sjuglasvagnen). Här kan man också besöka stallet och titta på kungens hästar. I smedjan står som sig bör en smed och tillverkar högkvalitativa smidesprodukter. På julmarknaden träffar du ett flertal av landets bästa hantverkare och du kan fynda personliga julklappar i alla dess former och material. På mässan finns även en välfylld matbod med julens alla delikatesser.
Hemsida

Kungsträdgårdens julmarknad
När:
26-27 november
Tid: 12.00-17.30
Plats: Kungsträdgården
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: På julmarknaden deltar sammanlagt 192 företag från fristående och kommunala gymnasieskolor. Fynda brickor, ljus, kransar, kläder, smycken, accessoarer, konst, design, choklad, skorpor, marmelad och mycket mer.
Hemsida

Skeppsholmens julmarknad
När:
10-11 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad med sjö- och hantverkstema. Här samlas smeder, smyckestillverkare och andra hantverkare för en unik julmarknad på Skeppsholmen. Det kommer att finnas julgodis och marmelader till försäljning. Fika och enklare mat kommer att finnas till försäljning såväl utom- som inomhus.
Hemsida

Skansens julmarknad
När:
25-27 november. 2-3 december
Tid: 10.00-16.00
Plats: Bollnästorget, Skansen
Inträde: Vuxen/160:-, barn 4-15 år/70:-, pensionär/student 140:-
Hitta hit
Vad: På julmarknaden hittar du ett 70-tal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd, lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Det finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar. Förutom marknaden på Bollnästorget kan du ta del av traditionen och historien kring jul, där såväl människa som djur är en del av berättelsen.
Hemsida

Stortorgets julmarknad  
När: Varje dag från den 19 november – 23 december
Tid: 11.00-18.00
Plats: Stortorget, Gamla Stan
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: På julmarknaden hittar du 41 bodar som säljer allt från karameller, konstsmide, korvar & viltkött, hantverk, glögg, sockervadd, keramik och mycket mer. Stortorgets julmarknad har sitt ursprung i de medeltida marknaderna i Stockholm och dagens julmarknad startade år 1837, den har med ett uppehåll under åren 1907 – 1914 pågått oavbrutet sedan dess. Det gör den till den äldsta julmarknaden i Stockholm och Sverige.
Hemsida

Wasa julmarknad
När:
26 november. 3 december
Tid: 10.30-16.30
Plats: Runt granen på Odenplan
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Wasa Julmarknad startade 2012 och befunnit sig på olika adresser runt Odenplan. Den består av 35-talet bord som säljer traditionella hantverk, hembakt, julgotter, ekologiskt, ljus, m.m.
Hemsida

STOCKHOLM UTANFÖR TULLARNA

Djursholms julmarknad
När:
26 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Djursholms torg
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Ett flertal försäljningsbodar och givetvis är tomten på plats.
Instagram

Enskedeparkens julmarknad
När:
27 november
Tid: 11.00-15.00
Plats: Enskedeparkens bageri, Enskede gårdsväg 3-5
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Lokalt hantverk, mathantverk, hemslöjd och mycket mer därtill.
Facebook

Farsta gårds julmarknad
När:
19-20 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Farstaängsvägen 22, Farsta
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Farsta gårds historia börjar någon gång under 1400-talets slut. Julmarknad med hantverk, mat, kransar.
Hemsida

Filmstadens julmarknad   
När:
4 december
Tid: 12.00-16.00
Plats: Filmstaden Råsunda, Greta Garbos väg 3, Solna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Kliv in genom en snötäckt portal, till platsen där Greta Garbo och Ingrid Bergman slagit igenom som filmstjärnor och regissörer som Victor Sjöström och Ingmar Bergman skapat filmklassiker. Området är öppet med klassisk marknad, loppis, med mera. Glöm inte prova Portvaktsstugans saffransvåfflor med lingongrädde! Gå på en filmisk guidning, träffa tomten och lämna din önskelista, hjälp till att klä granen, filmvisning, med mycket mera
Hemsida

Färgfabrikens julmarknad
När:
10-11 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen
Inträde: 60 kr
Hitta hit
Vad: Marknaden består av ett stort antal utställare med egen design. Prints, heminredning, lampor, teckning, kläder, möbler, smycken, keramik och mycket mer!
Hemsida

Gamla Enskede julmarknad      
När: 3-4 december
Tid: Lördag-söndag 11.00-16.00
Plats: Stora Gungans väg, Gamla Enskede
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Här kan du köpa dina julklappar. Alla affärer är öppna, det kommer vara ett stort antal utställare på plats (tidigare år ca 80 utställare).
Facebook

Herrängens gård julmarknad      
När: 26-27 november
Tid: Lördag-söndag 11.00-16.00
Plats: Segeltorpsvägen 49, Älvsjö
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Försäljning av julblommor och kransar, sillar, lax, rökt kött, kaffe, te stickat, smycken, konst, inredning, keramik, barnböcker, drivvedskonst, skinnhantverk och mycket annat när gården och Röda flygeln fylls av inbjudna utställare. För de minsta så har vi fiskdamm hela helgen och Tomten tar emot önskelistor i sin Tomteverkstad vid lekstugan.
Hemsida

Hågelbyparkens julmarknad
När:
19-20 november
Tid: 11.00-15.00
Plats: Hågelby Gård, Tumba
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad på caféets uteservering och inne i Klockhuset. I Klockhuset ovanför Café Anna Giertz håller Botkyrka Salems hemslöjdsföreningsina årliga hemslöjdsdagar med jultema. 
Hemsida

Konstfacks julmarknad
När: 26-27 november
Tid: 10.00-17.00
Plats: Konstfack, LM Ericssons väg 14, Telefonplan
Hitta hit
Vad: Konstfacks studenters årliga julmarknad erbjuder innovativa och kreationer med glimten i ögat. Allt från affischer och keramik till smycken och textil.
Inträde: 20 kr
Hemsida

Ladan – Öråkers gård julmarknad
När:
3-4 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Öråkers gård, Kungsängen
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: På gården lyser granen🎄, glöggen ryker varm och i fiskdammen kan barnen prova sin fiskelycka. Kanske nappar det en liten julklapp på kroken.🎅🏼 Både inne och ute kommer du möta många lokala utställare och har möjlighet att hitta både julklappar, julig inredning och det lilla extra till julmaten. I caféet finns juligt fika, mat och dryck och sittplatser både inne och ute. Varmt välkommen till Ladan och vår traditionella julmarknad, som tack vare våra besökare och utställare nu arrangeras för 15:e året i rad. Ladans Kulturförening 🧑🏼‍🎄✨
Facebook

Midsommargården julmarknad
När:
27 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Midsommargården, Telefonplan 3
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Dagen fylls av marknad med hantverk, design och juliga godsaker, julverkstad, livemusik, körsång, fikaförsäljning, dansr runt granen och självklart glögg. I Gläntan dyker tomtarna upp för första gången denna vinter. Vi ser fram emot en ljuvligt julig första advent tillsammans med er alla!
Hemsida

Nyckelvikens julmarknad
När:
27 november
Tid:
 11.00-16.00
Plats: 
Stora Nyckelviken, Nacka
Inträde: 
Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad med massor av kul aktiviteter för gammal och ung. Marknadsstånd, spelman, djur, caféet som är öppet både utomhus och inne med glögg, hembakat och korv med mera-
Hemsida

Nynäshamns julmarknad
När:
3-4 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Nynäshamns Fiskehamn, Nynäshamn
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Under två magiska dagar är Fiskehamnen fylld till bredden av marknadsstånd där det säljs fårskinn, kransar, värmande mössor, vantar, leksaker och konsthantverk. Bröd, ostar och handgjorda praliner genuint skapade – det finns något för alla och såväl hårda som mjuka julklappar. På den julpyntade scenen vid hamnbodarna tar tomten emot barnens önskelistor. Om vädret tillåter så tar tomtemor eller tomtefar kommer traditionsenligt fara fram i hamnbassängen på något sätt. Vi tänder värmande eldar på området, det bjuds på julsånger från olika körer och magi uppstår när en trollkarl dyker upp. Ponnyhästarna står redo att ta med barnen på en ridtur och på närliggande krogar och caféer serveras allt från varm choklad och lussebullar till smakrika jultallrikar.
Hemsida

Ridderviks julmarknad
När:
 27 november
Tid: 11.00-15.00
Plats: Hantverksladan Riddersvik, Riddersviks gårdsväg, Hässelby
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Som vanligt är det en rad duktiga hantverkare som säljer sina fina arbeten. Julkransar, silversmide, textilier, pepparkakshus m.m.
Hemsida

Siggesta gård julmarknad  
När:
3-4 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Siggesta gård, Värmdö
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Vi öppnar upp Logen för hantverk och lokalproducerat. Orangeriet serverar skinkmackor, köttbullemacka med rödbetsallad, mjuk pepparkaka, saffranskaka och mycket annat juligt. I restaurangen serveras julbord enligt vårt populära sharingkoncept, stora fat direkt till borden.
Hemsida

Sigtuna julmarknad  
När:
27/11, 4/12, 11/12, 18/12
Tid: 11.00-16.00
Plats: Stora gatan, Sigtuna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Denna traditionella julmarknad i centrala Sigtuna bjuder på torghandel med alla de klassiska julvarorna, tomtar, kransar, senap, korvar och mycket mer. Musik och dans kring granen för hela familjen.
Hemsida samt Program

Spånga julmarknad
När:
10 december
Tid: 10.00-15.00
Plats: Spånga Centrum
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till Spångas årliga julmarknad med flera utställare, tomtemor och tomtefar som delar ut godis till barnen.
Facebook

Steninge Slotts julmarknad                      
När:
 Varje dag mellan 12 november – 23 december
Tid: Måndag-fredag 11.00-18.00. Lördag-söndag 10.00-17.00
Plats: Steninge Slott, Märsta
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Steninges julmarknad är förmodligen Sveriges största julmarknad inomhus. Du hittar den på Stenladans 1500 kvm stora övervåning.
Hemsida

Stora Sköndal julmarknad            
När:
26-27 november, 3-4 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Herbert Widmans väg 7 (Kristinahuset), Sköndal
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Här kan du fynda originella julklappar och låt dig inspireras inför stundande juletid. Du hittar hantverk och produkter med fokus på närodlat, lokalproducerat och ekologiskt. För en hållbar jul! Vi har också försäljning av julgranar. Njut av fika, glass med juliga smaker och värmande glögg eller must i växthuset. Utomhus kan du köpa nygrillade hamburgare och souvas, eller köpa korv för att grilla på egen hand. Bland marknadsstånden hittar du försäljning av bland annat kanderade äpplen, churros och brända mandlar.
Hemsida

Stortorpsparkens julmarknad            
När:
4 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Stortorpsparken, Trångsund
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad med hemslöjd, våfflor, glögg, ponnyridning och besök av tomten.
Hemsida

Sundbybergs julmarknad                
När:
3 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Sturegatan, Sundbyberg Centrum
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Affärerna har kvällsöppet och knallarna står tätt utmed gatan. På stora scen uppträder orkestrar, körer och dansare. Barnen kan åka en tur med häst och vagn, rida på ponnyhästar, fiska i fiskdammen och hälsa på tomten i hans verkstad.
Hemsida

Torekällberget julmarknad
När:
10-11 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Torekällberget, Södertälje
Inträde: 100 kr för vuxna. 0-18 år gratis
Ingång: Endast entré via stora parkeringen på Källgatan 15. Övriga ingångar stängda.
Hitta hit
Vad: Julmarknad i 1800-talets småstad med marknad, tivoli, häst och vagn, dränglekar, julstök, trolleri, jultomte.
Hemsida

Täby Park
När: 3 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Läktartorget/Galoppvägen, Täby Park, Täby
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Kom och besök vår uppskattade julmarknad! En eko- rekomarknad där vi samlar en hel massa fantastiska utställare som brinner för närproducerat och ekologiskt. Här kommer att finnas handgjorda produkter och presenter, återvunna och ombyggda prylar, hantverk, godsaker, fika och mat samt en hel massa annat.
Hemsida

Värmdö bygdegård julmarknad
När:
27 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Värmdö bygdegård
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Konst och hantverk, café med hembakat, korv med bröd, lokala juldelikatesser och härlig julstämning.
Facebook

Zetas julmarkad
När:
19-20 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Blombacken 2, Segeltorp
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Fullspäckad helg med flera marknadsstånd som säljer olika produkter.
Hemsida

Ålstensgatans julmarknad
När: 27 november
Tid: 12.00-16-00
Plats: Längst med Ålstensgatan där alla affärerna ligger
Inträde: Fri entré
Hitta hit (Om du åker kommunalt kan du ta Nockeybybanan från Alvik till Ålsten)
Vad: Årligt återkommande julmarknad med ett flertal utställare längs med Ålstensgatan där glasstemplet Gelato Scarfò ligger.
Hemsida: Saknas

UPPLAND

Grisslehamns julmarknad
När:
3 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Grisslehamns centrum vid Holmströms konst
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad med försäljning av julpynt, hantverk, bakverk och mycket mer.
Facebook

Länsmansgårdens julmarknad
När: 10-11 december
Tid: 10 dec – 11.00-17.00. 11 dec – 11.00-16.00.
Plats: Länsmansgården – Österåkers konsthall (Kantarellvägen 12, Åkersberga)
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Lokala hantverkare inom både konst och mat kommer att vara på plats för att fylla alla sinnen med julkänsla och stämning. Fika finns i caféet.
Hemsida

Norrtälje stad julmarknad
När:
4 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Gustav Adolfs väg 53, Norrtälje
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Gammeldags julmarknad med lokala hantverk, bakverk, karameller etc. Från lokala producenter i Norrtälje stad.
Hemsida: Här

Skoklosters slott julmarknad
När: 26-27 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Skoklosters slott, Skokloster
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Runt borggården, i det gamla slottsköket och i Stenhuset dukas det upp till julmarknad där utställare erbjuder genuint hantverk, lokala delikatesser, hemstöpta ljus, julkransar, gotter och julklappar. Slottscaféet erbjuder jultallrik, gröt, skinksmörgås och hembakade kakor. 
Hemsida

Staby Säteri julmarknad
När:
26 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Giresta Staby Säteri 1, Örsundsbro
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Vi har den stora äran att ha ett trettiotal säljande aktörer hos oss denna dagen med allt från granbockar, kransar, fårskinn, brända mandlar till smycken, barnkläder, sylt, torkat kött, ost och mycket mer! Mellan klockan 14.00–15.00 ryktas det om att tomten kommer för att ta emot barnens önskelistor, och som tack får de en liten näve godis. Varmt välkomna till Giresta Staby Säter – Kejbert Concept och Det lilla mejeriet!
Hemsida

Ulva kvarn julmarknad
När:
19-20 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Ulva kvarn (strax utanför Uppsala)
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Väck julstämningen i ditt hjärta under vår mysiga julmarknad på Ulva Kvarn strax utanför Uppsala! Vi bjuder på vacker körsång under dagen och en spännande eldshow när mörkret faller. På julmarknaden säljer vi också Ulvas egentillverkade glögg. Ät gott, njut av stämningen och julklappshandla unika hantverk till dina nära och kära. Berika dina sinnen med glittrande julpynt, ljudet av glada barn och smaken av pepparkakor. Ponnyridning och ansiktsmålning är mycket populära återkommande inslag under våra marknader.
Hemsida

Vaxholm julmarknad
När:
3-4 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Lägerparken, Hamngatan, Vaxholm
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Vaxholms traditionella julmarknad hålls även i år på Lägret. Knallarna finns på plats lördag och söndag 3–4 december, klockan 11.00–16.00 på lördag och klockan 11.00–15.00 på söndag. Tomten kommer, kommer du?
Hemsida

Wira bruk julmarknad
När:
25-27 november
Tid: Fredag 12.00-16.00, lördag-söndag 10.00-16.00
Plats: Wira bruk (ligger i Roslagen utmed kustvägen mellan Åkersberga och Norrtälje, cirka fem mil från Stockholm).
Inträde: Fri entré. Parkeringsavgift 50 kr/bil.
Hitta hit
Vad: Vrid tillbaka tiden och välkomna vintern på en vindlande tur med häst och vagn. Njut av en sagolik tur på en hästdragen, julpyntad vagn med lyktor och bjällerklang i en fantastisk miljö. Alla våra marknadsstånd är uppbokade sedan länge och kommer fyllas av allehanda fenomenalt hantverk. Wira restaurang smider matiga planer för både stora och små och i smedjan råder full aktivitet vid städen.
Hemsida

Åkersbro julmarknad
När:
26 november
Tid: 11.00-15.00
Plats: Garnsviksvägen 2, Åkersberga
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkomna att smygstarta första advent med lokala kreatörer från Roslagen i en kulturhistorisk miljö. Vi dukar upp med hantverk, konst, betong, inredning, böcker (flera författare på plats för signering), bakverk, julkort, kransar, julblommor, honung, mössor, bivaxdukar, loppis mm. Kaffe och te, fikabröd och varm äppelmust samt korv, för grillning, finns till försäljning. Ponnyridning för de yngsta och korvgrillning nere vid vattnet över öppen eld/glöd. Träffa vår alldeles egna Åkersbro-tomte.
Facebook

Östhammars julmarknad
När:
17 december
Tid: 10.00-13.00
Plats: Rådhustorget 1 Östhammar
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkomna till en traditionell julmarknad på Rådhustorget i Östhammar. Där kan du handla lokalproducerad mat och fina hantverksprodukter.
Hemsida: Saknas

SÖDERMANLAND

Bergs gård
När:
17 december
Tid:
11.00-15.00
Plats:
Bergs gård, julmarknad på logen
Inträde: 
Fri entré
Vad: Julmarknad på logen med lokala hantverkare och smakrika julklappar. Här hittar du smycken, kransar, lokalproducerad mat och dryck, hantverk och allt som hör julen till!
Hitta hit
Hemsida

Ericsbergs slott julmarknad
När:
4 december
Tid:
11.00-16.00
Plats:
Ericsbergs slott (13 km öster om Katrineholm)
Inträde: 
Fri entré
Hitta hit
Facebook

Gnesta julmarknad
När: 20 november
Tid: 12.00-16.00
Plats: Strömmentorget och Stora torget
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Ett 30-tal marknadsstånd, tomte, julmusik och öppna butiker.
Hemsida

Järna julmarknad
När: 10 december
Tid: 12.00-16.00
Plats: Storgatan, Järna centrum
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Återigen är det dags att fyllas av julstämning och vintermys i Järna centrum. Det blir stor julmarknad med den perfekta möjligheten att skaffa närproducerade julklappar av högsta kvalité. Det blir även aktiviteter, musik, mat och andra upptåg hela dagen, så planera för lunch och heldag på byn med hela familjen!
Facebook

Mariefred julmarknad
När:
27 november
Tid: 10.00-15.30
Plats: Rådhustorget
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Strosa på torget och handla fina hantverk, vintage och gott mathantverk. Ångtåget kör hela dagen och alla affärer håller öppet. Även tomten kommer på besök.
Hemsida

Rademachersmedjorna julmarknad
När: 26-27 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Rademachergatan 42-50, Eskilstuna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till en gammaldags julmarknad i historisk och vacker miljö. Här hittar du bland mycket annat hemstöpta ljus, julprydnader och julens godsaker. Strosa runt bland 1600-talssmedjorna, njut av dofterna och spraket från eldkorgarna och låt dig fyllas av julstämning! Visning av 1600-tals julbord i museismedjans kök. Julpyssel och lek i leksmedjan.
Hemsida

Strängnäs julmarknad
När:
10 december
Tid: 10.00-15.00
Plats:  Gyllenhjelmstorget
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Marknadssäljare bjuder på fin julstämning och försäljning av bland annat korv, ost, olivolja, julkransar, ljus, julgranar, glögg, äppelmust, marmelader honung, tomtar, änglar, lyktor, trähantverk och mycket mer på Gyllenhjelmstorget. Häst- och vagnsturer för barn.
Hemsida

Sundbyholm slottspark julmarknad            
När:
3-4 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Sundbyholms slott, Eskilstuna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Med ett 30-tal utställare och flera tusen besökare blev Sundbyholms första julmarknad en mycket lyckad och omtyckt marknad. Nu kör vi en favorit i repris. Känn julens alla dofter, av julmusikens alla toner och sorlet bland bodarna. Här finner du julklappar, dekorationer och lokala delikatesser till julbordet. 
Hemsida

Taxinge Slotts julmarknad                                 
När:
 11-13 november samt 17-20 november
Tid: Torsdagar 11.00-18.00, fredagar/lördagar 10.00-18.00, söndagar 10.00-16.00
Plats: Taxinge Näsby
Inträde: 100 kr (betalas innan man åker in till parkeringen).
Hitta hit
Vad: Sveriges största (och bästa!) julmarknad med över 100 utställare och så finns givetvis det gigantiska kakbordet som kronan på verket. Mycket folk så kom tidigt eller sent på eftermiddagen.
Hemsida

Torshälla julmarknad
När:
4 december
Tid: 10.00-15.00
Plats: Gamla Torshälla
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till Torshälla julmarknad i gamla delen av staden! Träffa Tomten, marknadsstånd och musik, tipspromenad och lotterier. Finska lådor och korv/makkara till försäljning.
Hemsida

Trosa julmarknad      
När:
27 november och 4 december
Tid: 10.00-15.00
Plats: Trosa torg
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: På julmarknaden kommer du ha möjlighet att köpa hantverk, egenodlade och egentillverkade produkter som exempelvis honung, keramik, brända mandlar, julkransar och mycket annat.
Hemsida

Ändebols gård julmarknad      
När:
3-4 december, 10-11 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Ändebols gård, Bettna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk mitt i Sörmland. Vi har en besättning med Gotlandsfår och Hereford- och Anguskor samt växthus med tomater, frilandsodlingar, gårdsbutik, kafé, bageri och kök. Vi bevarar ett litet lantbruk och driver det ekologiskt och småskaligt, på ett sätt som inbjuder till en reflektion över hur vår mat produceras.
Hemsida

Öster Malmas julmarknad
När:
 26-27 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Öster Malma. Nyköping
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Här möter du en genuin julstämning i traditionsrik slottsmiljö. Lokala hantverkare och odlare säljer sina produkter i slottet, i ladugården och utomhus.
Info: Du kommer in till julmarknaden via gamla E4:an (Väg 800) och åker vidare mot Öster Malma på länsväg 828. Kommer du från väg 223 så åker du EJ in mot Öster Malma utan via Tovetorp, mot länsväg 828. Skyltar kommer finnas. När du sedan lämnar julmarknaden åker du ut på väg 223.
Hemsida

Om du har fler tips på julmarknader i Stockholm, Södermanland och Uppland så är du välkommen att tipsa mig här på bloggen alternativt skicka ett mail.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.