Då har det blivit hög tid att börja planera för vilka julmarknader som skall besökas den närmsta tiden. Jag har ända sedan 2014 publicerat julmarknader på bloggen och utöver att fynda klappar och insupa den härliga atmosfären så brukar det även finnas fikamöjligheter på plats.

Jag har valt ut en del julmarknader i Stockholm, Uppland och Södermanland där det finns en hel del utställare på plats. Det arrangeras även många mindre julmarknader runt om i landet. Exempelvis brukar hembygdsgårdar ordna mysiga tillställningar men där brukar det inte alltid finnas många utställare.

Första advent infaller i år den 3 december och det är fler som arrangerar julmarknader innan dess. En stor julmarknad som dessvärre inte kommer att arrangeras är den på Drottningholms slottsområde. Anledningen är breddning av Ekerövägen och då det brukar bli mycket trafik har Stockholms stads stadskontor nekat tillstånd på grund av risk för trafikstockning och säkerhetsskäl.

Om jag missat att lägga upp någon marknad så är får du gärna tipsa mig så uppdaterar jag guiden. Fler guider finner du här.

Foto: Daniels Joffe för Unsplash
Foto: Daniels Joffe för Unsplash

STOCKHOLM INNANFÖR TULLARNA

Baltisk julmarknad
När:
2 december
Tid: 10.00-17.00
Plats: Minneshallen, Sjöhistoriska museet
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkomna in i värmen på baltisk julmarknad! Under den baltiska julmarknaden kommer du kunna köpa unika julklappar i form av hantverk och delikatesser tillverkade i Baltikum eller enligt baltiskt tradition av baltiska ättlingar i Sverige. Ta del av den levande baltiska kulturen som finns i Sverige idag genom sång, musik och folkdans som kommer framföras under marknaden. Se utställande företag på hemsidan.
Hemsida

Beckmans julmarknad på Rosendahls trädgård
När:
9-10 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Rosendahls trädgård, Rosendalsvägen 38, Djurgården
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till Beckmans Designhögskolas årliga julmarknad på Rosendals trädgård. Fynda unika julklappar designade av Beckmans studenter från form, mode och visuell kommunikation. Plats: Stora växthuset.
Hemsida

Hovstallets julmarknad
När:
8-10 december
Tid: 8/12 – 11.00-19.00. 9/12 – 10.00-18.00. 10/12 – 10.00-17.00
Plats: Hovstallet (Väpnargatan 1)
Inträde: 100:-. Barn under 12 år fri entré i målsmans sällskap. Parkering på allmänna platser
Hitta hit
Vad: Här på Hovstallet bjuder vi på rikligt med svensk jultradition i dagarna tre. Våra guider visar upp de kungliga vagnarna som används vid statsbesök (bl.a. Sjuglasvagnen). Här kan man också besöka stallet och titta på kungens hästar. I smedjan står som sig bör en smed och tillverkar högkvalitativa smidesprodukter. På julmarknaden träffar du ett flertal av landets bästa hantverkare och du kan fynda personliga julklappar i alla dess former och material. På mässan finns även en välfylld matbod med julens alla delikatesser. Hemsida

Kungsträdgårdens julmarknad
När:
2 december 
Tid: 11.00-16.00
Plats: Kungsträdgården
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Här träffar du stadens ungdomar som driver UF-företag i skolan. Hitta unika julklappar bland heminredning, konst, design, teknik, mode, accessoarer, smycken, mat, dryck och mycket mer. Klockan 14.00 hålls en prisutdelning i tävlingarna Årets julklapp och Årets julhandlare. Skolborgarrådet Emilia Bjuggren delar ut pris till de vinnande eleverna. På julmarknaden i Kungsträdgården deltar över 200 UF-företag från Stockholms stads kommunala gymnasieskolor:
Hemsida

Sjöstadens julmarknad
När:
9-10 december 
Tid: 11.00-18.00
Plats: Luma torg, Hammarby sjöstad
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till en helg med mycket ljus, julgranar, jultomte, girlanger, julpyssel, körer och musikanter som spelar glad julmusik.
Hemsida

Skeppsholmens julmarknad
När:
16-17 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad med sjö- och hantverkstema. Här samlas smeder, smyckestillverkare och andra hantverkare för en unik julmarknad på Skeppsholmen. Det kommer att finnas julgodis och marmelader till försäljning. Fika och enklare mat kommer att finnas till försäljning såväl utom- som inomhus.
Hemsida

Skansens julmarknad
När:
24-26 nov, 1-3 december, 8-10 dec, 15-17 dec
Tid: 10.00-16.00
Plats: Bollnästorget, Skansen
Inträde: Läs här
Hitta hit
Vad: På julmarknaden hittar du ett 70-tal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd, lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Det finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar. Förutom marknaden på Bollnästorget kan du ta del av traditionen och historien kring jul, där såväl människa som djur är en del av berättelsen.
Hemsida

Stortorgets julmarknad  
När: Varje dag från den 25 november – 23 december
Tid: 11.00-18.00
Plats: Stortorget, Gamla Stan
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: På julmarknaden hittar du 41 bodar som säljer allt från karameller, konstsmide, korvar & viltkött, hantverk, glögg, sockervadd, keramik och mycket mer. Stortorgets julmarknad har sitt ursprung i de medeltida marknaderna i Stockholm och dagens julmarknad startade år 1837, den har med ett uppehåll under åren 1907 – 1914 pågått oavbrutet sedan dess. Det gör den till den äldsta julmarknaden i Stockholm och Sverige.
Hemsida

Wasa julmarknad
När:
25 november samt 2 december
Tid: 10.30-16.30
Plats: Runt granen på Odenplan
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Wasa Julmarknad startade 2012 och befunnit sig på olika adresser runt Odenplan. Den består av 35-talet bord som säljer traditionella hantverk, hembakt, julgotter, ekologiskt, ljus, m.m.
Hemsida

STOCKHOLM UTANFÖR TULLARNA

Djursholms julmarknad
När:
2 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Djursholms torg
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Ett flertal försäljningsbodar och givetvis är tomten på plats.
Instagram

Enskedeparkens julmarknad
När:
3 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Enskedeparkens bageri, Enskede gårdsväg 3-5
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Lokalt hantverk, mathantverk, hemslöjd och mycket mer därtill.
Facebook

Farsta gårds julmarknad
När:
25-26 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Farstaängsvägen 22, Farsta
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Farsta gårds historia börjar någon gång under 1400-talets slut. Julmarknad med hantverk, mat, kransar.
Hemsida

Filmstadens julmarknad
När:
10 december
Tid: 12.00-16.00
Plats: Filmstaden Råsunda, Greta Garbos väg 3, Solna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Kliv in genom en snötäckt portal, till platsen där Greta Garbo och Ingrid Bergman slagit igenom som filmstjärnor och regissörer som Victor Sjöström och Ingmar Bergman skapat filmklassiker. Området är öppet med klassisk marknad, loppis, med mera. Glöm inte prova Portvaktsstugans saffransvåfflor med lingongrädde! Gå på en filmisk guidning, träffa tomten och lämna din önskelista, hjälp till att klä granen, filmvisning, med mycket mera
Hemsida

Färgfabrikens julmarknad
När:
9-10 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen
Hitta hit
Vad: Marknaden består av ett stort antal utställare med egen design. Prints, heminredning, lampor, teckning, kläder, möbler, smycken, keramik och mycket mer!
Hemsida

Gamla Enskede julmarknad      
När: 9-10 december
Tid: Lördag-söndag 11.00-16.00
Plats: Stora Gungans väg, Gamla Enskede
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Här kan du köpa dina julklappar. Alla affärer är öppna, det kommer vara ett stort antal utställare på plats (tidigare år ca 70-80 utställare).
Facebook

Herrängens gård julmarknad      
När: 2-3 december
Tid: Lördag-söndag 11.00-16.00
Plats: Segeltorpsvägen 49, Älvsjö
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Det blir försäljning av julblommor och kransar, sillar, lax, rökt kött, kaffe, te stickat, smycken, konst, inredning, keramik, barnböcker, drivvedskonst, skinnhantverk och mycket annat när gården och Röda flygeln fylls av inbjudna utställare. För de minsta så har vi fiskdamm hela helgen och Tomten tar emot önskelistor i sin Tomteverkstad vid lekstugan. Caféet är öppet under hela julmarknaden! 
Hemsida

Hågelbyparkens julmarknad
När:
25-26 november
Tid: 11.00-15.00
Plats: Hågelby Gård, Tumba
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Nytt för i år är att julmarknaden är inne i det gamla stallet. Välkommen att njuta av mysig julstämning, handla fina julklappar och pyssla med tomtemor i hennes pysselverkstad. Små och stora barn kan klappa fåren och vara med på tomteäventyr hos Hågelby 4H. I vårt gamla stall samlar vi hantverkare och säljare av delikatesser, lokalproducerat hantverk, kransar, blommor och annat härligt. Inne i gamla stallet bjuder Café Anna Giertz på varm glögg. Caféet är öppet som vanligt och alla är välkomna att njuta av god mat och smarrig fika. Träffa tomtemor och pyssla med henne (endast lördagen den 25 november).
Hemsida

Kajens julmarknad
När:
25-26 nov
Tid:
11.00-17.00
Plats:
Kajen, Nacka strand
Inträde: 
Fri entré
Hitta hit
Vad:
Över 30 försäljare på plats med massor av fina erbjudanden.
Facebook

Konstfacks julmarknad
När: 2-3 december
Tid: 10.00-17.00
Plats: Konstfack, LM Ericssons väg 14, Telefonplan
Hitta hit
Vad: Konstfacks studenters årliga julmarknad erbjuder innovativa och kreationer med glimten i ögat. Allt från affischer och keramik till smycken och textil.
Inträde: 20 kr
Hemsida

Ladan – Öråkers gård julmarknad
När:
25-26 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Öråkers gård, Kungsängen
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Både ute och inne kommer du möta 20 lokala utställare som har med sig allt från inredning, kläder, porslin, julblommor, böcker, smycken, grönsaker, tomtar & troll, ljus, ljusstakar, handstickade vantar & mössor, hundtillbehör, bakverk, bröd, korv och julskinka, probiotika för djur och människor och bokashi till trädgården. Här har du verkligen möjlighet att hitta både julklappar, julig inredning och det lilla extra till julmaten. I caféet finns både fika, mat och dryck och sittplatser har vi både inne och ute. Varmt välkommen till Ladan och vår traditionella julmarknad, som tack vare våra besökare och utställare nu arrangeras för 16:e året i rad. ✨Facebook

Nyckelvikens julmarknad
När:
3 december
Tid:
11.00-15.00
Plats: 
Stora Nyckelviken, Nacka
Inträde: 
Fri entré
Hitta hit
Vad: En riktigt späckad aktivitetsdag för alla, barn som vuxna, med djur, marknad, aktiviteter och servering i vacker 1700-talsmiljö. Passa på att leka i lekhuset Hebbe eller träffa gårdens alla djur. Läs hålltiderna på hemsidan.
Hemsida

Nynäshamns julmarknad
När:
9-10 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Nynäshamns Fiskehamn, Nynäshamn
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Andra advent fylls Fiskehamnen av marknadsstånd med uppskattade julklappar och genuint skapat utbud.  Här hittar du bland annat karameller, ost, korv, praliner, marknadskarameller, brända mandlar, sylt, honung, te, kaffe, egendesignade ljus, dörrkransar, granbockar, julgranar, keramik, unika smycken, mössor, raggsockor, luffarslöjd och annat hantverk – kort och gott något för alla. Nyhet för i år är den unga alternativa marknaden vid Restaurang kroken där vi även kommer erbjuda pyssel och dans kring granen.
På den julpyntade scenen vid hamnbodarna tar Tomten emot barnens önskelistor.
Hemsida

Ridderviks julmarknad
När:
3 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Hantverksladan Riddersvik, Riddersviks gårdsväg, Hässelby
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Som vanligt är det en rad duktiga hantverkare som säljer sina fina arbeten. Julkransar, silversmide, textilier, pepparkakshus m.m.
Hemsida

Siggesta gård julmarknad
När:
9-10 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Siggesta gård, Värmdö
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Under julmarknadshelgen fylls gården med hantverk, lokala produkter och hållbara julklappar. Det lagas godsaker, värms must och tänds brasor. En och annan korv kommer också att grillas. Kom ut på en härlig adventshelg och kom i julstämning på Siggesta Gård.
Hemsida

Sigtuna julmarknad
När:
26/11, 3/12, 10/12, 17/12
Tid: 11.00-16.00
Plats: Stora gatan, Sigtuna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Denna traditionella julmarknad i centrala Sigtuna bjuder på torghandel med alla de klassiska julvarorna, tomtar, kransar, senap, korvar och mycket mer. Musik och dans kring granen för hela familjen.
Hemsida samt Program

Spånga julmarknad
När:
9 december
Tid: 10.00-15.00
Plats: Spånga Centrum
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till Spångas årliga julmarknad med flera utställare, tomtemor och tomtefar som delar ut godis till barnen.
Facebook

Steninge Slotts julmarknad
När:
Varje dag mellan 11 november – 23 december
Tid: Måndag-fredag 11.00-18.00. Lördag-söndag 10.00-17.00
Plats: Steninge Slott, Märsta
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Steninges julmarknad är förmodligen Sveriges största julmarknad inomhus. Du hittar den på Stenladans 1500 kvm stora övervåning. Här kan man njuta av julpynt, julfika, julblommor, kransar och julklappar.
Hemsida

Stora Sköndal julmarknad
När:
2-3 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Herbert Widmans väg 7 (Kristinahuset), Sköndal
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: 2 -3 december kl 11-16 är du välkommen till denna doftande, glittrande, välsmakande julmarknad för hela familjen hos oss på Stora Sköndal. Utställare finns på plats i och utanför vårt stora växthus och i vackra Kristinahuset, naturskönt beläget med utsikt över Drevviken. Du hittar delikatesser, blommor, hantverk och produkter med fokus på närodlat, lokalproducerat och ekologiskt. Små och stora julgranar finns till försäljning eller så kan du förboka för hemleverans senare i december. Allt redo för julen!
Hemsida

Stortorpsparkens julmarknad
När:
3 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Stortorpsparken, Trångsund
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad med hemslöjd, våfflor, glögg, ponnyridning och besök av tomten.
Hemsida

Sundbybergs julmarknad
När:
9 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Sturegatan, Sundbyberg Centrum
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till vår traditionella julmarknad i Sundbybergs centrum. I år breder marknaden ut sig från Nybergs torg ner via Sundbybergs torg in på Signalfabriken. En stämningsfull marknad med öppna butiker och restauranger, julmusik och skoj för barnen.
Hemsida

Torekällberget julmarknad
När:
9-10 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Torekällberget, Södertälje
Inträde: 100 kr för vuxna. 0-17 år gratis
Ingång: Endast entré via stora parkeringen på Källgatan 15. Övriga ingångar stängda.
Hitta hit
Vad: Julmarknad i 1800-talets småstad med marknad, tivoli, häst och vagn, dränglekar, julstök, trolleri, jultomte.
Hemsida

Täby Park
När: 2 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Läktartorget/Galoppvägen, Täby Park, Täby
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Marknaden hittar du precis som tidigare år mitt på Läktartorget här i Täby Park. Vi blandar julens grönska, doft och musik med närproducerad mat, handgjorda godsaker, all slags hantverk, blommor och fina julprylar av alla de slag! Ho-ho-ho, välkommen härliga jul! Våra julmarknader har blivit en uppskattad tradition med stort fokus på närproducerat, hantverk, återbruk och godsaker samt mat och dryck. Både att äta på plats och att köpa med hem. Vår ambition är att du glatt och enkelt ska dras med i julstämningen.
Hemsida

Värmdö bygdegård julmarknad
När:
3 december
Tid: 10.00-16.00
Plats: Värmdö bygdegård
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Konst och hantverk, café med hembakat, korv med bröd, lokala juldelikatesser och härlig julstämning.
Facebook

Zetas julmarkad
När:
18-19 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Blombacken 2, Segeltorp
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Fullspäckad helg med flera marknadsstånd som säljer olika produkter.
Facebook

Ålstensgatans julmarknad
När: 3 december
Tid: 12.00-16-00
Plats: Längst med Ålstensgatan där alla affärerna ligger
Inträde: Fri entré
Hitta hit (Om du åker kommunalt kan du ta Nockeybybanan från Alvik till Ålsten)
Vad: Årligt återkommande julmarknad med ett flertal utställare längs med Ålstensgatan där glasstemplet Gelato Scarfò ligger.
Hemsida: Saknas

UPPLAND

Enköpings julmarknad
När: 2-3 december
Tid: Lördag: 10.00-16.00. Söndag: 11.00-16.00.
Plats: Pepparrotsstadens trädgård & hantverk, Rådhusgatan 2-6 och Kaplanen/Enköping
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Vi har den stora äran att ha ett trettiotal säljande aktörer hos oss denna dagen med allt från granbockar, kransar, fårskinn, brända mandlar till smycken, barnkläder, sylt, torkat kött, ost och mycket mer! Mellan klockan 14.00–15.00 ryktas det om att tomten kommer för att ta emot barnens önskelistor, och som tack får de en liten näve godis. Varmt välkomna till Giresta Staby Säter – Kejbert Concept och Det lilla mejeriet!
Hemsida

Grisslehamns julmarknad
När:
2 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Grisslehamns centrum vid Holmströms konst
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknad med försäljning av julpynt, hantverk, bakverk och mycket mer.
Facebook

Länsmansgårdens julmarknad
När: 9 december
Tid: 11.00-16.00.
Plats: Länsmansgården – Österåkers konsthall (Kantarellvägen 12, Åkersberga)
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Lokala hantverkare inom både konst och mat kommer att vara på plats för att fylla alla sinnen med julkänsla och stämning. Fika finns i caféet. Kl. 15.00 blir det ljusfontän.
Hemsida

Norrtälje stad julmarknad
När:
10 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Gustav Adolfs väg 53, Norrtälje
Inträde: Fri entré Hitta hit
Vad: Gammeldags julmarknad med lokala hantverk, bakverk, karameller etc. Från lokala producenter i Norrtälje stad.
Hemsida

Skoklosters slott julmarknad
När: 2-3 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Skoklosters slott, Skokloster
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknaden arrangeras på slottets borggård och utanför huvudentrén där utställare kommer erbjuda hantverk, gotter och julklappar. Utanför entrén kommer det även säljas wraps och hamburgare i Foodtrucks. Vår snälla tomtenisse finns i folkvimlet och hjälper till med önskelistor och vår skojiga julklappstävling. På söndagen 3 december hålls en konsert med festmusik och julstämning med Bålstad Kammarkör i Skoklosters kyrka och under helgen erbjuds ponnyridning i slottsparken.
Hemsida

Ulva kvarn julmarknad
När:
25-26 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Ulva kvarn (strax utanför Uppsala)
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Väck julstämningen i ditt hjärta under vår mysiga julmarknad på Ulva Kvarn strax utanför Uppsala! Vi bjuder på vacker körsång under dagen och en spännande eldshow när mörkret faller. På julmarknaden säljer vi också Ulvas egentillverkade glögg. Ät gott, njut av stämningen och julklappshandla unika hantverk till dina nära och kära. Berika dina sinnen med glittrande julpynt, ljudet av glada barn och smaken av pepparkakor. Ponnyridning och ansiktsmålning är mycket populära återkommande inslag under våra marknader. Facebook

Vaxholm julmarknad
När:
9-10 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Lägerparken, Hamngatan, Vaxholm
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Den 9-10 december är butikerna i centrum vackert julpyntade och marschaller leder vägen till Lägret där knallarna samlats för den årliga traditionella julmarknaden. Med brända mandlar, hantverk och glögg sätter vi tillsammans fart på julkänslorna. Tomten kommer, kommer du?
Hemsida

Wenngarns slott julmarknad
När:
2-3 dec, 9-10 dec, 16-17 dec 
Tid: Lördag: 11:00 – 20:00. Söndag: 11:00 – 17:00
Plats: Wenngarns slott, Sigtuna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Julmarknaden kommer att erbjuda ett stort utbud av god mat och utställare med fantastiska produkter. I vårat uppvärmda tält kan du komma undan kylan en stund och passa på att hitta den perfekta julklappen. Eller kanske något till dig själv. Glöm inte att hälsa på tomten och hans nissar i Wenngarns egna Nordpolen. 
Hemsida

Wira bruk julmarknad
När:
1-3 december
Tid: Fredag 12.00-16.00, lördag-söndag 10.00-16.00
Plats: Wira bruk (ligger i Roslagen utmed kustvägen mellan Åkersberga och Norrtälje, cirka fem mil från Stockholm).
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Vrid tillbaka tiden och välkomna vintern på en vindlande tur med häst och vagn. Njut av en sagolik tur på en hästdragen, julpyntad vagn med lyktor och bjällerklang i en fantastisk miljö. Alla våra marknadsstånd är uppbokade sedan länge och kommer fyllas av allehanda fenomenalt hantverk. Wira restaurang smider matiga planer för både stora och små och i smedjan råder full aktivitet vid städen.
Hemsida

Åkersbro julmarknad
När:
2 december
Tid: 11.00-15.00
Plats: Garnsviksvägen 2, Åkersberga
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Vi dukar upp med hantverk, konst, mat, betong, inredning, böcker (lokala författare och illustratörer), bröd, kort och posters, blommor, honung med mera. Vi vill att besökarna ska få handla unika produkter och stötta oss lokala kreatörer och företagare. Parkera vid Åkerstorps och ta en promenad längs Hildestrandsvägen till oss. (Ingen parkering vid oss denna dag, endasp HCP)
Hemsida

SÖDERMANLAND

Bergs gård
När:
16 december
Tid:
11.00-15.00
Plats:
Bergs gård, julmarknad på logen
Inträde: 
Fri entré
Hitta hit
Vad: Vi har bjudit in utställare från hela Sörmland för en sista möjlighet till julmarknad. Kom och strosa mellan knallarnas urval av hantverk och godsaker. Vår gårdsbutik är påfylld med goda korvar på gårdens nötkött, & köttdetaljer. Här kan du också köpa presentkort, den perfekta julklappen. En enklare caféservering kommer att finnas på logen denna dag. Köp med en nyhuggen julgran från Bergs egna skogar. Lotus & Togge är på gården för en vintrig tur med häst och vagn. Helena och islandshästen finns också på plats för ponnyridning.
Hemsida

Ericsbergs slott julmarknad
När:
2 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Ericsbergs slott (13 km öster om Katrineholm)
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Ericsbergs Slott bjuder in till sin mysiga julmarknad i slottsparken. I cafét finns hembakt fikabröd, varm choklad, glögg, julskinkesmörgåsar och luncher. I inredningsbutiken hittar du vackra inredningsdetaljer och fint julpynt.
Hemsida

Gnesta julmarknad
När: 26 november
Tid: 12.00-16.00
Plats: Strömmentorget och Stora torget
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Ett 30-tal marknadsstånd, tomte, julmusik och öppna butiker.
Hemsida

Järna julmarknad
När: 16 december
Tid: 12.00-16.00
Plats: Storgatan, Järna centrum
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Återigen är det dags att fyllas av julstämning och vintermys i Järna centrum. Det blir stor julmarknad med den perfekta möjligheten att skaffa närproducerade julklappar av högsta kvalité. Det blir även aktiviteter, musik, mat och andra upptåg hela dagen, så planera för lunch och heldag på byn med hela familjen!
Facebook

Mariefreds julmarknad
När:
3 december
Tid: 10.00-16.00
Plats: Rådhustorget
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Granen är på plats och lyser upp torget i vintermörkret. Då bjuder företagarföreningen in till värmande julmarknad! Kom och mys med oss och ta del av torghandel, barnaktiviteter och besök av tomten själv.
Hemsida

Rademachersmedjorna julmarknad
När: 2-3 december
Tid: 10.00-16.00
Plats: Rademachergatan 42-50, Eskilstuna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till en gammaldags julmarknad i historisk och vacker miljö. Här hittar du bland mycket annat hemstöpta ljus, julprydnader och julens godsaker. Strosa runt bland 1600-talssmedjorna, njut av dofterna och spraket från eldkorgarna och låt dig fyllas av julstämning! Visning av 1600-tals julbord i museismedjans kök. Julpyssel och lek i leksmedjan.
Hemsida

Strängnäs julmarknad
När:
16 december
Tid: 10.00-15.00
Plats: Gyllenhjelmstorget, domkyrkan, domherren och kvarnen.
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Marknadssäljare bjuder på fin julstämning och försäljning av bland annat korv, ost, olivolja, julkransar, ljus, julgranar, glögg, äppelmust, marmelader honung, tomtar, änglar, lyktor, trähantverk och mycket mer på Gyllenhjelmstorget. Häst- och vagnsturer för barn.
Hemsida

Sundbyholms julmarknad
När:
2-3 december
Tid: 11.00-17.00
Plats: Sundbyholms travbana, Eskilstuna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Den 2 och 3 december dukas det upp för ännu en julmarknad i Sundbyholm, denna gång på Sundbyholms travbana. Ta med vänner och familj och stig in i vår drömska julvärld och njut av en klassisk julmarknad för alla sinnen. Känn julens alla dofter, av julmusikens alla toner och sorlet bland bodarna. Här finner du julklappar, dekorationer och lokala delikatesser till julbordet. Under julmarknaden uppträder Paul Rey och Erik Linder:
Hemsida

Taxinge Slotts julmarknad
När:
17-19 november samt 23-26 november
Tid: Se hemsida
Plats: Taxinge Näsby
Inträde: Svenska slottsmässor som driver marknaden tar ut en avgift för entré på 100kr/person. Barn under 12 år går in gratis. Det är alltså inte Taxinge slott som tar ut avgiften.
Hitta hit
Vad: Sveriges största (och bästa!) julmarknad med över 100 utställare och så finns givetvis det gigantiska kakbordet som kronan på verket. Mycket folk så kom tidigt eller sent på eftermiddagen.
Hemsida

Torshälla julmarknad
När:
26 november
Tid: 11.00-16.00
Plats: Gamla Torshälla
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Välkommen till Torshälla julmarknad i gamla delen av staden! Träffa Tomten, marknadsstånd och musik, tipspromenad och lotterier. Finska lådor och korv/makkara till försäljning. Marknaden finns utmed och vid Lilla gatan; med Bergströmska gården, Mormorstäppan, Kyrkans hus och Rådhuset.
Hemsida

Trosa julmarknad
När:
3 december
Tid: 10.00-15.00
Plats: Trosa torg och Hembygdsgården Garvaregården
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: På marknaden finns möjlighet att köpa egenodlade och hantverksmässigt producerade produkter som exempelvis honung, keramik, brända mandlar, julkransar och mycket annat. Sammanlagt har vi 63 utställare vid torget och 10 på Garvaregården.
Hemsida

Ändebols gård julmarknad
När:
2-3 december och 9-10 december
Tid: 11.00-16.00
Plats: Ändebols gård, Bettna
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk mitt i Sörmland. Vi har en besättning med Gotlandsfår och Hereford- och Anguskor samt växthus med tomater, frilandsodlingar, gårdsbutik, kafé, bageri och kök. Vi bevarar ett litet lantbruk och driver det ekologiskt och småskaligt, på ett sätt som inbjuder till en reflektion över hur vår mat produceras. Välkommen in till all julens matglädje i vårt varma växthus! Vinterns grönsaker, bröd från eget bageri, lammskinn, hantverk, julgodis, ull, gull, garn och mycket mer för den lantliga julen. Julkafé med bullar, kakor, samt vår klassiska tunnbrödsrulle. Helgerna 2-3 och 9-10 december kl 11-16 öppnar vi dörrarna för er 🧡
Hemsida

Öster Malmas julmarknad
När:
18-19 november
Tid: 10.00-16.00
Plats: Öster Malma. Nyköping
Inträde: Fri entré
Hitta hit
Vad: Här möter du en genuin julstämning i traditionsrik slottsmiljö. Lokala hantverkare och odlare säljer sina produkter i slottet, i ladugården och utomhus. Det kommer ca 100 st utställare, dessa utställare säljer genuina hantverk samt närproducerad produkter, vi har även stor del matproducenter som står med allt från björnkorv till goda ostar m.m.
Info: Du kommer in till julmarknaden via gamla E4:an (Väg 800) och åker vidare mot Öster Malma på länsväg 828. Kommer du från väg 223 så åker du EJ in mot Öster Malma utan via Tovetorp, mot länsväg 828. Skyltar kommer finnas. När du sedan lämnar julmarknaden åker du ut på väg 223.
Hemsida

Om du har fler tips på julmarknader i Stockholm, Södermanland och Uppland så är du välkommen att tipsa mig här på bloggen alternativt skicka ett mail.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.