Lakis Psomas – svensk kaffemästare

I lördags arrangerades svenska kaffemästerskapen och den som tog storslam var Lakis Psomas som vann både Barista Cup och Brewers Cup.

Lakis var en av dem som tidigare drev Tro, Hopp & Kaffe på Arlanda och innan dess drev han ett kafé i Hägersten. 2016 startade han upp Fikabaren på Södermannagatan 10 som han drev i ett par år. Sedan 2020 jobbar Lakis på Nestlé som Key Customer Specialist & Advisory Barista.

Barista Cup
1:a Lakis Psomas – Nestlé
2:a Aldrin Doudchitzky – A43 Coffee
3:a Amanda Geld – A43 Coffee

Övriga tävlande
Sara Linnarsson – Kaffe & Böner
Markus Prabin – Specialty Coffee Kristianstad
Zuzanna Brommund – Tripple Oh! Ice Cream

Reglerna till Barista cup finner du här.

Brewers Cup
1:a Lakis Psomas – Nestlé
2:a Sten Quach – Kaffeälskare
3:a Mateo Peros – Da Mateo

Övriga tävlande
Oscar Villas – Johan & Nyström
Rafal Walczac – Beanaut Coffee Roasters
Oscar Sundahl – Kaffeälskare
Andreas Johansson – Bönan & Mustaschen

Reglerna till Brewers cup finner du här.

Vad är SCA?
Specialty Coffee Association Swedish Chapter är den svenska avledningen i den globala organisationen Specialty Coffee Association (SCA).

SCA verkar som global branschorganisation för att stödja grupper och gemenskaper runt om i världen till handling som gör specialkaffe till en blomstrande, jämlik och hållbar industri för hela produktionsledet – från bonde till konsument. 

Med missionen att engagera, inspirera och expandera möjligheterna i en snabbt föränderlig bransch jobbar SCA med events, utbildningar och forskning för att göra branschen mer hållbar, ge mer möjligheter till människor som jobbar inom industrin och för att tillföra värde till organisationens medlemmar. 

SCA är en icke-vinstdrivande organisation. Som genom sina event, sin utbildning och sin forskning ämnar framhäva och förhöja röster inom specialkaffebranschen – världen över. 

Bli medlem i SCA
Bli medlem så att vi kan fortsätta främja människor och specialkaffe genom events, tävlingar, utbildningar, fester, konferenser, workshops, öl-latte-art throwdowns, barista battles, koppningar – ja ni fattar. För oss är det bra, för gemenskapen är det bra och därför är det bra för dig. Bli medlem, klicka här.

Lakis Psomas tog storslam under Kaffe-SM som arrangerades i Göteborg

Foton: SCA

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.