Salon du Chocolat Catwalk

Nu i veckan arrangeras Salon du Chocolat i Paris och som brukligt startar festivalen upp med den färgsprakande modeshowen.

Festivalen startades 1994 av Sylvie Douce och François Jeantet och idén uppkom under en middag där de ansåg att världen behövde en samlingspunkt för professionella chokladmakare samt för allmänheten. Det första evenemanget arrangerades 1995 och blev en stor succé.

Året efter hade de utvecklad en idé om en modeshow där de bjöd in välkända modedesigners som tillsammans med chokladmakarna skapade fantastiska kreationer tillagade av choklad. År 1998 började de turnera med showen med start i New York. Därefter har showen lanserats i Beirut, Bryssel, Japan, Lyon, Moskva, New York och Seoul.

Syftet med Salon du Chocolat är att främja choklad från hela världen och låta allmänheten upptäcka producenter – stora som små. Det arrangeras seminarier, provningar, klubbarrangemang och så finns det givetvis massor av utställare på plats.

Klicka igång spelaren och dra fram till 30,45 så kan du se hela catwalken med fantastiska kreationer tillverkade av choklad.

Du kan även scrolla nedåt och spana in ett klipp från showen 2019.

Här ett klipp från 2019 (2020 var showen inställd pga pandemin)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.