Snart är det dags för glögg och pepparkakor

Dagarna går i rasande fart och även om det fortfarande är relativt varmt och skönt ute så är det inte allt för långt bort till första advent! Blossa har precis avslöjat vilken smak det blir på vinterns glögg och då det är jubileumsår så har man valt att gå tillbaka till rötterna och flirta med historien.

I år är det 20 år sedan den första årgångsglöggen lanserades och det firar Blossa genom att gå tillbaka till där allt började, i Gamla stan. Där i en källare tappades den första Blossa-flaskan upp redan 1895, och det var faktiskt samma grundrecept då som nu. Smakerna i 2023 års Blossa är en mycket spännande kombination med hallon och humle. Bägge med stark koppling till just Stockholm, något som många av oss kanske inte vet eller har tänkt på.

Nytt för 2023 är också att årgångsglöggen både kommer att sälja som starknvinsglögg och i alkoholfri version. Årgångsglöggen har som bekant en ny design varje år, och temat för årets flaska är Gamla stan, med siluetter av de karaktäristiska husen under en mörkblå natthimmel. En rolig detalj är också att delar av etiketten lyser i mörkret.

Starkvinsglöggen kan du beställa på Systembolaget från och med den 13 september. Den alkoholfria släpps 1 november på Systembolaget samt på ROT i NK saluhall i Stockholm, på nedre plan. Du hittar Blossa 23 på Systembolaget här.

✶✶✶

Några tidigare årgångar från Blossa

2022 – Inspiration från New Orleans med chili, jordgubbar och blåbär
2021 – Valencia, smak av traditionella glöggkryddor och apelsinens sötma och friskhet
2020 – Marrakech, Maghrebi-teet med smak av mynta och grönt te
2019 – Hawaii, passionsfrukt och hibiskusblomma
2018 Limoncello och basilika
2017 – Mango, chilli och spiskummin
2016 – Kråkbär
2015 – Earl Grey
2014 – Lavendel
2013 – Hallon och nypon
2012 – Yuzu och ingefära
2011 – Arabicabönan (kaffe)
2010 – Saffran
2009 – Clementin
2008 – Blåbär
2007 – Havtorn och kanel
2006 – Lingon och enbär
2005 – Hjortron och armangnac
2004 – Vinteräpple
2003 – Pomerans

✶✶✶

Om Robbans bästa Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.