Snart är det dags för glögg och pepparkakor


Dagarna går i rasande fart och även om det fortfarande är relativt varmt och skönt ute så är det inte allt för långt bort till första advent.

För några dagar sedan avslöjade Blossa vilken smak det blir på vinterns glögg och i år har man inspirerats av staden Valencia i Spanien. Årets glögg har smak av traditionella glöggkryddor och apelsinens sötma och friskhet.

Blossa 21 är hantverksmässigt gjord på en klassisk vit starkvinsglögg, där man tillsatt en infusion av färska ekologiska apelsinskal och smaksatt med apelsinblom.

Varje år beger sig Blossa till nya platser i världen för att hitta inspiration till årets smak.
– Runt Valencia finns vackra fält med apelsinträd och härifrån har vi köpt in färska ekologiska apelsiner som vi har skalat själva. Det färska skalet används sedan för att göra en apelsininfusion som utgör basen. Det kombineras i sin tur med torkade apelsinblommor och torkat pomerans- och citronskal för att få fram en mer komplex karaktär. Den söta och friska smaken balanseras med en hint av beska som slutligen gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Flaskans design – den guldfolierade siffran “21” är en historisk referens till hur de valencianska apelsinerna sveptes in med papper stämplat med guldmotiv för att locka konsumenter. Bakom designen står Scandinavian Design Group Norge som har gjort sin första design för Blossa årgångsglögg detta år.

3 tips för en härlig glöggupplevelse.

  • Garnera Blossa 21 med en apelsinskiva med skal.
  • Blossa 21 kan även avnjutas som en uppfriskande apelsindessert. Skala färska, söta apelsiner och skiva dem tunt. Lägg ut på ett fat och häll sedan på Blossa 21. Låt de dra någon timme och servera sedan med en god vaniljglass.
  • Servera gärna Blossa 21 med lite spanska saltade mandlar, gärna Marconamandlar.

Blossa 21 Valencia har en alkoholhalt på 15% och kostar 125 kr (750 ml) och finns redan nu på Systembolaget via beställningssortimentet.

Några tidigare årgångar
2020 – Marrakech, Maghrebi-teet med smak av mynta och grönt te
2019 – Hawaii, passionsfrukt och hibiskusblomma
2018 Limoncello och basilika
2017 – Mango, chilli och spiskummin
2016 – Kråkbär
2015 – Earl Grey
2014 – Lavendel
2013 – Hallon och nypon
2012 – Yuzu och ingefära
2011 – Arabicabönan (kaffe)
2010 – Saffran
2009 – Clementin
2008 – Blåbär
2007 – Havtorn och kanel
2006 – Lingon och enbär
2005 – Hjortron och armangnac
2004 – Vinteräpple
2003 – Pomerans

Foton hämtade från folk o folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.