Sommarkafé: Forsby kvarn kafé

2002 flyttade jag med min man, våra två barn och ett stort flyttlass till byn Forsby i Fjärdhundra från Stockholm. Ända sedan första gången vi kom till Forsby kvarngård har jag drömt om att driva ett kafé i den gamla kvarnen. Ibland tar det tid att förverkliga drömmar – när vi kom hit såg kvarnen inte ut som på bilden.

Men efter tre års byggnadsvårdsläger, i samarbete med svensk byggnadsvårdsförening och med stöd från framförallt kultur och miljöenheten vid länsstyrelsen i Uppsala län, har den gamla kvarnen restaurerats med varsam hand av byggnadsvårdsintresserade kursdeltagare under kunnig handledning. Som kronan på verket öppnade vi våren 2012 Forsby kvarn kafé, som byggts av skickliga lokala hantverkare under mer än ett år.

I kafé- och restaurangköket får vi utlopp för våra stora intressen vid sidan av musiken: bakning och matlagning! Till professionen är vi musiker. Staffan är violinist och dirigent och jag är sångerska. Nu rymmer kvarnen både musik och kafé. Sedan 2006 arrangerar föreningen Forsby kvarn musikscen konserter i den stora kvarnsalen under sommaren. Forsby kvarn har återigen blivit en levande  mötesplats!

Forsby kvarn kafé

Fredagar gräddar vi våra långjästa pizzor från 17.00 hela säsongen: vår, sommar som höst med bl.a charkuterier från Franzéns charkuterier. Vi har serveringstillstånd.
OBS! På sommaren blir vi snabbt fullbokade, så boka i god tid, minst två veckor i förväg! Detsamma gäller för hämtpizza, alla fredagar kan du nämligen hämta din fredagspizza. Se hämtpizzameny här. Beställ på 0703-798099 (endast sms).

Lördagar och söndagar har vi gofika 12.00-16.00. Då har vi fyllt Forsbymontern med citronbullar, tarter samt stora eller små och mjuka som spröda kakor. Mellan 12.00-15.00 kan du beställa ur vår meny ’Sovel med bröd’. Vi förädlar lokalt producerade råvaror som grönsaker från Mälby trädgård och Sörgården grönt, vilt från Refvelsta gods, charkuterier från Åsby kött & vilt eller mer långväga delikatesser från Italspain delikatesser och Divin oil. 

Det kan vara hemgravad färölax till en grönsallad med ärtpesto, eller lantpaté på Linderödsgris med syrad gurka och picklad rödlök till Forsby kvarn grova. Eller varför inte en gräddig burrata med vitlöksbrässerade körsbärstomater till Forsby kvarns baguette? Ibland finns också en varmrätt på menyn. Vi anpassar utbudet  efter säsong och publiktillströmning. Under sommarmånaderna är vårt utbud därför något mindre än under vår och höst, men utan avkall på kvaliteten.

✿Varmt välkomna hälsar Ibba Andersson och Staffan Larson✿

Forsby kvarn kafé
Adress: Simtuna Forsby 4, Fjärdhundra/Uppland
Hitta hit
Säsong: Vår, sommar, höst
Öppettider: Fredag 17.00-21.00 (pizza). Lördag-söndag 12.00–16.00
Notis: I aug, sept och okt har vi pizza varannan fredag. Till det bokar man bord eller sin hämtpizza med ett sms till Ibbas mobil: 070 3798099. Vi tar emot max 8 pers/sällskap.
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.