Vi som driver Gunnarshögs gård heter Erik, Anja och Lisbeth. Vi har förmånen att bo och verka på det natursköna Österlen, i ett böljande landskap, bland guldgula rapsfält. Här odlas de råvaror som vi sedan vidareförädlar och säljer i vår gårdsbutik och till återförsäljare runt om i landet. Gunnarshögs gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897.

Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus. Rapsen odlas på vår egen gård eller alldeles i närheten, vilket ger oss full kontroll över hela produktionen, från frö till flaska. Kallpressningen sker på gården och är en mycket skonsam process, som med låg temperatur och mekanisk kraft ”trycker” ut oljan ur fröna.

Detta ger oss en rapsolja av högsta kvalitet, med naturligt gyllengul färg och härligt nötig smak. Vi hoppas och tror också att vår lokala produktion kan bidra till en mer levande landsbygd, en hållbar utveckling samt ger dig möjligheten att göra hälsosamma val som ger bra livskvalitet. I vår välbesökta butik hittar du, förutom alla våra olika sorters oljor, även vinäger, senap, kryddor och marmelader.


I vårt sommaröppna gårdskafé kan du njuta av läckra smörgåsar och söta delikatesser, allt bakat och tillrett i eget kök. Kom gärna förbi oss på gården, så berättar vi mer.

✿Varmt välkomna✿

Gunnarshögs gård
Adress: Vallbyvägen 90, Hammenhög/Österlen/Skåne
Hitta hit
Säsong kafé: 3 juli-18 augusti (gårdsbutiken öppen april-december)
Öppettider: Måndag-fredag 10.00-17.00
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.