Sommarkafé: Kaffestugan Annorlunda

Kaffestugan Annorlunda har hetat som den hetat och legat där den legat sedan 1956. Men detta fina korsvirkeshus byggdes faktiskt redan 1846, och då som folkskola i Klippan. När den 107 år senare revs och köptes den av en driftig kvinna vid namn Astrid Lindqvist. Hennes plan var att bygga upp längan på Vårhallarna vid Simrishamn och starta en kaffeservering, men bygglovsansökan avslogs.

1956 fick däremot Astrid möjligheten att arrendera en bit mark på Stenshuvud, var den fina rödvita korsvirkeslängan istället restes. Där öppnade hon dörrarna till sin älskade kaffestuga och många är de kannor med kaffe som bryggts och serverats sedan dess.

Spetsdukarna ligger kvar på borden än idag och kaffeservisen är den samma, men en espressomaskin har flyttat in och menyn har vuxit. Men hederligt bryggkaffe på liten kanna kan man självklart få ändå och alla kakor och bakverk bakas fortfarande från grunden i husets bageri, på mjöl från Lilla Harrie Valskvarn, Sveriges äldsta kvarn.

Så även om kaffestugan vid det här laget inte längre är i Astrids släkts ägo så vårdas det kaffedoftande arvet ömt.

✿Varmt välkomna❀

Kaffestugan Annorlunda
Adress: Stenshuvudsvägen 58, Kivik/Skåne
Säsong: 1 april-12 november
Öppettider: Helger och helgdagar 11.00-16.00. Mellan 16 juni-3 september – öppet dagligen
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.