Sommarkafé: Långbro gårdskafé

Långbro gård är ett tätortsnära lantbruk i Mölnbo cirka fem mil utanför Stockholm som är lätt att nå med både pendeltåg och bil. Vår vision är att både boende i närområdet, stadsbor och ännu mer långväga besökare, i alla åldrar skall kunna komma hit och uppleva livet på landet. Här finns möjlighet att träffa gårdens djur, äta god mat, gå kurser och uppleva Sörmlands vackra natur, både den kultiverade naturen kring gården och den vildare i milsvida skogar med Sörmlandsleden och en mångfald av glittrande skogssjöar.

Vi bjuder in dig att ta del av livet på denna vackra plats. Mitt i lantbruk och djurhållning håller vårt gårdscentrum på att utvecklas till en plats för möten, handel, marknader, mat, gästboende, hantverk och kultur. Med närhet till storstaden väntar denna pärla i naturen på att fyllas av besökare, företagare och föreningar som tillsammans kan bygga denna oas omgiven av böljande fält och stora skogar.

Vi som idag samlats på denna plats har en önskan att erbjuda möjligheten till företagande, upplevelser och kunskap av en personlig och genuin karaktär med tungvikt på lokal hållbarhet, kvalité och långsiktighet. Vi utvecklar gården med verksamheter som tillför både nytta och nöje till Mölnbo tätort samt gårdens mer långväga besökare.

Långbro gårdskafe har öppet torsdag-söndag mellan 11.00-16.00. Fikabröd, korvbröd och ciabatta är alla bakade av Manfred Enoksson, glassen kommer från Sänkdalens gård, korvarna är gjorda på kött från vår systergård Gerstaberg. På gården har även en lanthandel öppnats upp (premiär 15 juni i år) där vi samlar hantverk och mathantverk.

På gården arrangeras ett stort antal kurser inom bakning, odling och trädgård, hantverk, svamp, natur- vildmark och växtvandringar. Du finner samtliga kurser här. Du kan även sova över och vi har ett flertal vackert inredda rum som du kan se här.

❀Varmt välkomna❀

Långbro gårdskafé
Adress:
Långbro 1, Mölnbo (ca 5 mil utanför Stockholm city)
Öppettider: Se Instagram och hemsida för aktuella öppettider
Hemsida
Instagram
Hitta hit

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.