Sommarkafé: Sammels lantgård

Strax utanför Landvetter, närmare bestämt i Bertshult hittar du Sammels lantgård som drivs av familjen Samuelsson och som verkat här i fem generationer.

På gården har familjen alltid jobbat med jord och skog som bas, och sedan entreprenad i olika former. Idag är gården på 105 hektar och mest skog. De arbetar i skogen med virke och massaved, sedan vidareförädlar de genom att sälja julgranar och göra presentlådor i trä, och klyva ved för försäljning.

I gårdsbutiken säljs potatis, grönsaker och frukt från den egna odlingen. Här säljs även lammskinn från egen produktion, hemodlad chilisås, saft, ägg, honung samt massor av andra goda saker som de själva producerar men även köper in från Gunnarhögs gård, Brunneby musteri, Grimsis, Wästgötarna och Ensi.

På gården finns även en besöksträdgård på 2000 kvm. I början höll trädgården sig inom ett område mellan bostadshuset och ladugården, men då platsen tog slut, har trädgården nu växt ut i alla riktningar på gården. I trädgården finns även en plantskola. I snickeriet tillverkas det olika typer av möbler, fågelhus och mycket annat som byggs efter kundens önskemål.

Mellan maj-september kan du besöka det populära gårdskaféet som de drivit sedan 2005. Här finner du massor av hembakta godsaker men även mer matiga lunchrätter.

✿Varmt välkomna✿

Sammels lantgård
Adress: Bertshult 503, Bertshult-Landvetter/Västra Götaland
Hitta hit
Säsong: April-september (café och besöksträdgård). Butik öppet året om.
Öppettider: Cafè, besöksträdgård, växtförsäljning – Lördag-söndag 11.00-16.00.
Butik – Måndag-söndag 10.00-18.00. Växtförsäljning – Måndag-söndag 10.00-18.00
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.