Sommarkafé: Skärgårdsvåfflan

Skärgårdsvåfflan öppnade sommaren 2014 på den vackra halvön Femöre i Oxelösunds Skärgård. Huset som byggdes på 1900-talets början har fungerat som Femöre barnkoloni fram till 70-talet. Därefter stod det tomt till 2005 då Boda Borg startade upp boende och aktiviteter för skolresor under vår och höst.

2014 ville Oxelösunds kommun ha hjälp med att starta igång ett sommarkafé för allmänheten. På området fanns redan Boda Camp, med logi för skolklasser i anslutning till aktiviteter på äventyrshuset Boda Borg inne i stan, och tanken från start var att komplettera med en kaféverksamhet.

När Skärgårdsvåfflan öppnade hade ägarna Deborah Rosman och Sandra Hallblom blygsamma förväntningar och de blev positivt överraskade av hur snabbt våffleriet blev populärt. Platsen, personalen och de belgiska våfflorna gjorde snabbt succé. Under deras första säsong, som var 40 dagar, hade de över 30.000 gäster.

För varje år som gått har Deborah och Sandra lanserat våffelnyheter och gjort de ombyggnader som är möjliga i den gamla Q-märkta fastigheten. Nu har de kapacitet att ta emot upp till 1000 gäster per dag och jobbar hela tiden med förbättringar i service och miljötänk. Till sommaren 2018 byggde de om hela uteköket där de tillagas samtliga dessertvåfflor. Detta var en stor och viktigt åtgärd för att väntetiden ska vara så kort som möjligt. Men att vänta på din våffla i den här miljön är en chans att njuta av svensk sommar.

Skärgårdsvåfflan ligger vackert till där de har ett naturreservat vid tomtgränsen, havet i tre väderstreck, brygga, klippor, sandstrand och gott om sittplatser ute och inomhus. Menyn innehåller både dessertvåfflor och matvåfflor.

✿Varmt välkomna✿

Skärgårdsvåfflan
Adress: Alskärsvägen, Femöre, Oxelösund/Södermanland
Hitta hit
Säsong: Juni-augusti
Öppettider: Öppet alla dagar mellan 25 juni-21 augusti. Klockan 11.00-20.00.
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.