Svenska kaffemästerskapen – här är vinnarna

Förra helgen (1-3 mars) arrangerades svenska kaffemästerskapen på A House i Stockholm med ett stort antal tävlande i Barista Cup, Brewers Cup och Latte Art.

Jag uppskattar tävlingarna men anser att de får för lite uppmärksamhet i media och därmed får allmänheten inte kännedom om alla duktiga och hängivna kaffe-atleter. Jag anser att de förtjänar att få glänsa mer i strålkastarnas sken.

Hur gick det då i tävlingarna? Nedan får du svaret.

Barista Cup (12 stycken drycker serveras och de tävlande håller en presentation kring dem)
1. Lakis Psomas 
2. Patrik Rolf
3. Amanda Geld

Övriga tävlande
4.
Andreas Kiriazis
5.
Aldrin Doudchitzky
6. Alvin Kostet

Reglerna till Barista cup finner du här.

Brewers Cup (tävling i handbrygg)
1. Patrik Rolf 
2.
Lakis Psomas 
3. Mateo Peros 

Övriga tävlande
4. Sten Quach
5. Rasmus Kockgård
6. Isak Wide
7. Rufus Blad
8. Oscar Sundahl

Reglerna till Brewers cup finner du här.

Latte Art (konstverk på espresso med hjälp av skummad mjölk)
1. Alexandros Ntalsos  
2. Amanda Geld 
3. Hannes Naesson

Övriga tävlande
4.
Julia Bergenstråle
5. Frida Leijonhufvud
6. Ola Hellborg

Reglerna till Latte Art finner du här.

Vad är SCA?
Specialty Coffee Association Swedish Chapter är den svenska avledningen i den globala organisationen Specialty Coffee Association (SCA).

SCA verkar som global branschorganisation för att stödja grupper och gemenskaper runt om i världen till handling som gör specialkaffe till en blomstrande, jämlik och hållbar industri för hela produktionsledet – från bonde till konsument.

Med missionen att engagera, inspirera och expandera möjligheterna i en snabbt föränderlig bransch jobbar SCA med events, utbildningar och forskning för att göra branschen mer hållbar, ge mer möjligheter till människor som jobbar inom industrin och för att tillföra värde till organisationens medlemmar.

SCA är en icke-vinstdrivande organisation. Som genom sina event, sin utbildning och sin forskning ämnar framhäva och förhöja röster inom specialkaffebranschen – världen över.

Bli medlem i SCA
Bli medlem så att vi kan fortsätta främja människor och specialkaffe genom events, tävlingar, utbildningar, fester, konferenser, workshops, öl-latte-art throwdowns, barista battles, koppningar – ja ni fattar. För oss är det bra, för gemenskapen är det bra och därför är det bra för dig. Bli medlem, klicka här.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.