Tio härliga fikahäng i Stockholm


Så här års brukar jag vilja sitta och njuta av en kopp kaffe och en god bulle på ett trädgårdscafé i en naturnära miljö och tack och lov så finns det en hel del mysiga fik att besöka nu under semestern och det gäller både året-om-öppna-fik och så kallade sommarcaféer.

I förra månaden publicerade jag ett inlägg med 27 härliga fik att besöka och nu fyller jag på med ytterligare 10 underbara fik. I vanlig ordning när det nalkas semestertider så gäller det att ha koll på respektive fiks öppettider.

Röda Villan
Ta båten till Fjäderholmarna med Strömma eller Waxholmsbolaget från city (tar ca 25 min). Strosa omkring på Fjäderholmarna och njut av lugnet. Gå till Röda Villan och ta en fika, lägg dig i en av hängmattorna och njut av havsutsikten över Stockholms inlopp.
Adress: Fjäderholmarna
Hemsida: Här
Instagram: Här

Café Hovgården
Mysigt trädgårdscafé med hembygdsmuseum och bagarstuga intill Adelsö kyrka och världsarvet Hovgården. Riktigt trevligt att sitta i trädgården och njuta av gofika.
Adress: Hembygdsgård, Adelsö
Hemsida: Här
Facebook: Här

Villagatan 1 café
På Kvarnberget i det gamla Epidemisjukhuset från 1875 i Gustavsberg finner du ett pittoreskt litet trädgårdscafé. Du sitter och fikar i den lilla lummiga trädgården. Kommer du med bil kan du parkera nedanför huset där det finns en stor parkering.
Adress: Villagatan 1, Gustavsberg
Instagram: Här

Cafè Notholmen
Nedanför Tyresö slottspark ligger Notholmen som ligger på en liten ö som man kommer till via en träbro. Urmysigt ställe där man även kan bada från klipporna. Jag brukar parkera bilen vid Tyresö handelsträdgård och promenera ned till fiket (finns även ett fik vid slottet). Själva fiket är sisådär men miljön är helt underbar. Det arrangeras även musikkvällar på Notholmen.
Adress: Slottsvägen, Tyresö. Parkera vid Tyresö Handelsträdgård eller invid kyrkan. Promenera cirka 10 min genom en fantastisk parkmiljö.
Hemsida: Här
Instagram: Här

Stegsholms Gård
Mjölkgård på Gålå med café och med underbar natur. Enkelt och genuint och kul för barnen. Fika på gården och promenera sedan i naturreservatet bland vackra ekhagar.
Adress: Gålövägen 26, Gålö
Hemsida: Här
Instagram: Här

Konditori Lyran
Är en pittoresk sommarvilla från 1867-talet som ligger på en höjd vid Mälaren. Sedan 60-talet har det det bedrivits café och konditoriverksamhet i byggnaden. Vacker byggnad och hänförande utsikt.
Adress: Ålgrytevägen 90, Mälarhöjden/Bredäng
Hemsida: Här
Instagram: Här

Ängby slott – Hemma hos Annika
1600-talsslottet stod under många år tom och renoverades under 2018/19 och i november förra året öppnades butiken och caféet ”Hemma hos Annika”. Mysig miljö.
Adress: Stora Ängby Allé 34, Bromma
Hemsida: Här
Instagram: Här

Café Parkvillan
Ett bullkast från Bogesunds slott ligger Parkvillan från 1890-talet. Allt bakas på plats och du njuter av fikat i trädgården. Ligger bara ca fem minuter med bil från Vaxholms centrum.
Adress: Per Brahes väg 5, Vaxholm
Hemsida: Här
Instagram: Här

Cafè Nytorp
Mysigt och enkelt fik som huserar i ett torp från 1700-talet i ett naturskönt område. Jag har en viss förkärlek för dessa torp och liknande fik finner du i Orhem (Torpet Orhem), Enskede (Enskedeparkens bageri), Skarpnäck (Karl o Kristinas) och i Sickla (Svindersviks Brygghus). Läs tidigare inlägg här.
Adress: Gamla Stockholmsvägen 89, Huddinge
Hemsida: Här
Facebook: Här

The Nut House
The Nut House ligger vid Torsåker slott – en ståtlig byggnad av sten i tre vå­ningar som uppfördes i sin helhet år 1872 – cirka tre mil norr om Stockholm city och ca 2,5 km från Upplands Väsby. Miljön är underbar med skog, ängar och sjöar och här njuter du av en fika i lugn och ro. Passa även på att kika in i trädgårdsbutiken.
Adress: Torsåker/Almungevägen, Upplands Väsby
Hemsida: Här
Instagram: Här

Läs även Mysiga fik i Stockholmsområdet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.