Ur led är tiden – semlorna är här

Runt om i landet förbereds det nu för julens ankomst. Julgranar och julbelysning sätts upp på torg och i parker, julmarknaderna har börjat komma igång och nu på söndag är det traditionsenlig skyltsöndag på NK. Och så är det premiär för semlor!

Nu är det i och för en hel del bagerier och konditorier som medvetet bryter mot traditionen och som i olika perioder på året erbjuder semlor. Sommarsemlor, höstsemlor och Halloweensemlor ser man lite varstans runt om i landet. Även hos de stora livsmedelskedjorna brukar man finna semlor på icke traditionsenliga perioder på året.

De senaste två-tre vintrarna har saffranssemlorna tagit allt större kliv in på den stora semmelscenen och även om långt ifrån alla aktörer erbjuder saffranssemlor, så ökar dessa snabbt i popularitet. Rätt eller fel? De konservativa knorrar runt om i stugorna och utropar – det var bättre förr.

De klassiska semlorna har premiär den 2 januari och perioden för semlor brukar pågå ända fram till påsk – även om många bagerier och konditorier minskar produktionen av semlor efter fettisdagen som i år infaller den 21 februari.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.