Veckans blogg: Kitchen of Anna
Jag heter Anna Demirian och jag är matbloggare och driver matbloggen Kitchenofanna. Jag brinner för matlagning och allt som har med mat att göra. På bloggen hittar man alla möjliga recept lagade från grunden. Allt lagas med kärlek för det här är något jag brinner för.
.
Efter att ha bloggat sedan 2012 startade jag eget företag då det blev lite mer än en hobbyverksamhet. Jag har lärt mig mycket och fortsätter göra det varje dag. Att utvecklas är den roliga delen tycker jag. Att fota och få till snygga bilder och recept för att locka er alla till bloggen och att få er att laga mer mat är också givande på sitt sätt.
.
Med stor glädje kan jag också berätta att jag har vunnit det ”Stora Matbloggspriset 2018” Nordens äldsta bloggpris. Det är det finaste man kan vinna som matbloggare och ni anar inte hur glad och stolt är jag över det. Jag har fått mycket uppmärksamhet efter det och medverkat i radio, tidningar, haft utställning och workshop med mina matfoton. Jag har även samarbetat med intressanta företag som jag velat jobba länge med. Den stora drömmen är att få ge ut en egen kokbok.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag älskar att baka och vara i köket. Jag bakar allt från tårtor, bakelser till bullar och bröd. Bakning är ren nöje och terapi för mig. Bullfabriken, som jag kallar det, är absolut bäst vid 23- tiden på kvällen. Hur trött jag än är så njuter jag av bakningen och får energi. Det är lika härligt varje gång när doften av nybakat sprider sig i hela huset. Det som blir jobbigt är att sedan somna. Det är lite svårt med magen fullproppad med bullar!

Delad glädje är dubbel glädje heter och att bjuda på fika är en del av hela denna heliga ceremoni tycker jag. Att samlas vid ett fikabord och fika är ett bra sätt att umgås i alla kulturer. Hembakat uppskattas alltid och gästernas förväntningar är alltid lite högre när man besöker just mig. Då bakar jag alltid armenisk gata, napoleonbakelser och armenisk baklava.

Ja, det är verkligen gott med hembakat. Förutom söta bakverk så älskar jag att baka bröd. Alla sorters bröd, men framförallt surdegsbröd. Surdegsbrödsbakning kräver tid, tålamod men även mycket kärlek. Det är helt magiskt att man kan baka så fina och goda bröd bara med mjöl, vatten och salt. Jag känner en viss stolthet när jag dukar bordet med en gott och vackert surdegsbröd.

Hur ofta brukar du baka?
– Jag bakar flera gånger i veckan. Det finns alltid något sött till fikat. Det testas nya recept för bloggen också så det blir en hel del bakning här hemma. Vi bakar egen bröd här hemma, så varannan dag blandas ny deg till surdegsbrödet. När man har lärt sig och fått rutin på det så rullar det bara på av sig självt. Det blir en hel del över också för vänner, bekanta, grannar och ibland även till gymmet där jag tränar. Det tas tacksamt emot ska ni veta🙂

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag har många minnen men det här kom jag ihåg nyligen och berättade det för familjen. Under somrarna brukade jag vara med farmor och gammelfarmor på deras sommarställe uppe i bergen i en liten by i Armenien. Alla grannar brukade samlas och baka hos någon som hade en Tounir (jordugn). De bakade tunnbrödet lavash och andra söta och enkla bakverk. Vid ett tillfälle så blev vi bjudna just på en söt kaka (som jag glömt bort namnet på).

Sommaren efter när jag kom dit igen frågade jag om de skulle baka det söta brödet? Men ingen förstod vad jag menade då jag inte visste namnet på kakan. Men jag beskrev helt enkelt hur den smakade och såg ut. Då satte de igång och bakade den goda enkla kakan åt mig. Långt senare fick jag reda på att den heter ”ter-terouk”.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag fikar inte ute så ofta men när jag gör det då är jag kräsen. Vill alltid besöka ställen som gör goda bakverk med bra råvaror. Favoritställena har varit Sebastien på söder då jag gillar Sebastiens goda bakverk samt MR Cake och Roys Red Velvet croissant. På somrarna har jag mysiga favorit fikaställen ute längs med landsvägarna. Då väljer jag alltid goda bakverk med sommarens svenska bär.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Om jag dukar ett fikabord med mina bakverk så skulle jag gärna bjuda in kocken Niklas Ekstedt, programledaren Tilde De Paola och den duktiga bagaren Bedros Kabranian. Jag följer dem och blir inspirerad av deras kunskap.

Finns det några personer du hämtar inspiration ifrån?
– Jag älskar vällagad mat och vackra bilder och just sådana konton och profiler inspirerar min dagligen. Systrarna Eisenman som är matkreatörer, kokboksförfattare och jobbar ihop. Diadonna är matbloggaren och matkreatören som gör goda rätter och fotar mörka bilder som jag bara älskar. Niklas Ekstedt kocken som vet hur man grillar på riktigt. Sebastien Boudet är surdegsbrödkungen som har lärt mig att baka på riktigt och Karin Fransson som älskar örter lika mycket som jag gör.

Klassisk Cheesecake
Recept: Här

Morotskaka
Recept: Här

Mörk chokladpaj med björnbär
Recept: Här

Armenisk gata
Recept: Här

Focaccia
Recept: Här

Blogg: Kitchen of Anna
Drivs av: Anna Demirian
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Anna för din medverkan🙏
Se fler veckans blogg inlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.