Vi komma, vi komma från pepparkakeland♫♪

Nu har portarna slagits upp till årets pepparkaksutställning som arrangeras av Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) på Skeppsholmen i Stockholm.

Årets tema är ”Runt hörnet”.  Nästan inom räckhåll, bara några steg bort. Det kan vara något välkänt eller något helt nytt. Här på ArkDes har vi mycket spännande att se fram emot runt hörnet. Vad är runt hörnet för dig? Kanske väntar ditt största äventyr runt hörnet eller är det huset där din bästa vän bor?

Pepparkakshusutställningen är öppen för allmänheten mellan 25 november – 8 januari och det är ett perfekt utflyktsmål för stora som små som jag varmt rekommenderar.

Utöver utställningen så arrangeras även en tävling och sista datum för att rösta är den 13 december. Vinnaren utses den 18 december klockan 13.00 på ArkDes. Tävlingen är öppen för tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, för dig upp till 12 år samt för alla andra som bakar.

Jury
Thérèse Kristiansson – Arkitekt & konstnär
Josefin Baummann – Konditor
Clara von Zweigbergk – Designer
August Mether (Sommarkatten) – Komiker

2022-års bidrag kan du se här. Du röstar genom att markera/klicka på aktuell bild och du kan endast rösta på ett bidrag. Sista dag för röstning är 13 december. Sammanlagt är det 141 pepparkakshus som medverkar i tävlingen.

Om du vill ta en fika på plats så gör du det på café Blom i byggnaden.

ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)
Adress: Exercisplan 4, Skeppsholmen
Avgift: Fri entré
Hitta hit
Kommunalt: Buss 65 går framför Stockholms Central direkt till Skeppsholmen. Hållplatsen heter Moderna museet/Arkitekturmuseet.
Hemsida

Översta fotot: Vinnare publikens pris 2018: Jacqueline Broms

Tjusigt pepparkakshus från 2016-års tävling.

Mer om pepparkakor
Jag ❤ pepparkakor

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.