Är det något jag gillar så är det chokladbollar, det går snabbt att göra och det är enkelt med få råvaror. Kär boll har många namn och utöver chokladboll har detta älskade bakverk gått under flera andra namn genom åren (varav ett som idag anses mindre lämpligt men som var vanligt förekommande under en lång period).
Vill du läsa mer om bakgrund och historia så kan du göra det hos Isitaro (del 1 och del 2).
Hanna Rydström driver bloggen Hannas bageri från Köpenhamn där hon numera bor med sin fotbollsspelande sambo Viktor Noring som är målvakt i Lyngby BK. Hennes stora passion är bakning och Hanna bakar allt från bröd och bullar till desserter och kakor. När hon inte står i köket och bakar så är det ekonomistudier som gäller.
Här bjuder Hanna på sitt recept på chokladbollar med jordgubbsgömma och detta recept skall jag testa direkt. Kika in på hennes blogg för fler härliga recept och i vanlig ordning spar jag detta i receptbanken. Glöm inte bort chokladbollens dag den 11 maj!
Chokladbollar med jordgubbsgömma (ca 15 st)
✽ 100 g mjukt smör
✽ 1 1/2 dl strösocker
✽ 3,5 dl havregryn
✽ 2 tsk vaniljsocker
✽ 3,5 msk kakao
✽ 2 msk kallt espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)
✽ Kokosflingor alt. pärlsocker att rulla chokladbollarna i
✽ 15 jordgubbar
Så här gör du
Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt kallt kaffe sist. Forma chokladbollarna till små bollar och platta till dem. Lägg en jordgubbe i mitten och rulla ihop till en boll. Rulla i kokos eller pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.
Lycka till!
Blogg: Hannas bageri
Drivs av: Hanna Rydström
E-post: Här
Instagram: Här
Skriv ett svar