Dagens recept: Red Velvet Oreo Choklad Cheesecake

Hem Dagens recept Dagens recept: Red Velvet Oreo Choklad Cheesecake

En blogg som jag tycker du skall besöka är Cookies and sweets som drivs av Simona Muntean. På dagarna jobbar hon som ekonomicontroller på Apoteksgruppen och större delen av fritiden ägnas åt bakning, fotografering och långa härliga promenader i skogen.

Här delar Simona med sig av sitt recept på Red Velvet Oreo Choklad Cheesecake och som vanligt spar jag detta i receptbanken.

imageedit_17_8813741460

Red Velvet Oreo Choklad Cheesecake 

En sats ger en rund kaka på 24 cm
Tid: 45 minuter + 5 timmar i kylen
Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser botten
✽ 25 stycken Oreo krossade
✽ 75 g smör, smält

Ingredienser cheesecake
✽ 200 g färskost Philadelphia, rumstemperatur
✽ 2 dl yoghurt (ej light variant)
✽ 3 dl vispgrädde
✽ 200 g vit choklad
✽ 1 1/2 – 2 dl florsocker
✽ 2 tsk vaniljsocker
✽ 3 tsk gelatin
✽ 4 msk kallt vatten
✽ 1 1/2 tub röd gelefärg

Ingredienser topping
✽ 2 dl vispgrädde
✽ 1 dl florsocker
✽ 100 g färskost Philadelphia

Så här gör du

☞ Sätt ugnen på 200º.
☞ I en runform med löstagbara kanter, lägg bakpapper i botten.
☞ Blanda krossade Oreos med smält smör till en massa.
☞ Tryck med baksidan av en matsked massan i botten på formen. Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter. Låt bottnen kallna medan du förbereder fyllningen.
☞ Vispa grädden hård. Blanda gelatin med kallt vatten och låt det stå ett par minuter.
☞ Vispa ost med yoghurt, florsocker och vanilj. Blanda i gelefärgen. Jag körde på Dr Oetker gelefärg som finns i förpackning om 3 tuber (röd, gul och blå ).
☞ Smält chokladen i micron, ca 10 sec åt gången, tills den är smält. Vispa chokladen i ostmassan. Micra gelatinen ca 10 sec och blanda i ostmassan. Vänd försiktigt i grädden.
☞ Häll smeten över botten och släpp formen i bordet ett par gånger så luften går ur. Kyl cheesecake för ca 4-5 timmar eller över natten.
☞ Vispa ost luftig. Vispa grädden i en kyld skål tills den börjar tjockna. Häll i florsockret och vispa kraftigt till hård skum. Vänd försiktigt i osten. Frosta cheesecake efter tycke.

☝Jag toppar med torkade jordgubbarsbitar från Dr Oetker.

imageedit_14_2642070293 imageedit_12_4986099708

Lycka till!

imageedit_19_3195592530

Blogg: Cookies and sweets
Drivs av: Simona Muntean
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.