Donuts med Justin Gellatly

Hem Internatonellt Donuts med Justin Gellatly

När jag var liten grabb så älskade jag att åka in till varuhuset PUB för att äta munkar och jag kan fortfarande tycka det är ganska gott med en munk ibland. Sedan finns det två skolor, de som är för en fyllning (ex vaniljkräm, nutella, äppelmos) och de som är emot. I Frankrike fyller man gärna sin beignet med aprikossylt och i Brasilien finns något som kallas för Sonho med olika fyllningar. I Italien hittar du Bombolone och i Tyskland finner du något som kallas för Beriner (främst i norra Tyskland). Faktum är att det finns liknande bakverk i de flesta länderna i Europa och i många fall fyller man dessa med sylt. I ärlighetens namn så är våra klassiska semla en inte allt för avlägsen släkting! I denna video får vi möta Justin Gellatly på Bread Ahead Bakery som bland annat fyller sina donuts med grädde!
By the way, är det någon som vet skillnaden på en donut och en munk?

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.