Glassfestivalen

Hem Glassfestivalen

Evenemangsdetaljer

  • Datum:

I mars 2015 gjorde Glassfestivalen entré på den svenska mässarenan, och det blev succé direkt! Premiären ägde rum i Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm – tillsammans med Lakritsfestivalen – där drygt 11 000 besökare kunde florera och frossa bland några av Sveriges absolut främsta glassproducenter. Nu följer vi upp premiären med Glassfestivalen 2016 – större, bättre och ännu mer glass! Glassfestivalen 2016 arrangeras den 22–24 april 2016 på Stockholmsmässan i Älvsjö, denna gången tillsammans med trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar.

Ett årligt event
Tanken är att göra Glassfestivalen till ett årligt event för alla glassälskare att glädjas åt och se fram emot. Här vill vi samla sanna entusiaster och hobbyglassister samt producenter och återförsäljare av glass och kringprodukter för att tillsammans frossa i allt som har med glass att göra.  Vi vill ge besökarna chansen att ta del av spännande aktiviteter för vuxna och barn, såsom glassprovning, workshops, intressanta seminarier och tävlingar.

Rätt i tiden
Glass är den mest folkliga godsaken vi har i Sverige och berikar allt från barnkalas till Nobelfester. De senaste åren har glassen dessutom fått nytt och större utrymme i svenskarnas vardagsrum. Svenska glassproducenter poppar upp på löpande band, och från att tidigare ha förlitat sig på klassisk tresmak och pinnglass kan de svenska konsumenterna numera välja bland en uppsjö alternativ i frysdisken: kakglass, ekoglass, yoghurtglass, laktosfri glass, proteinglass, sorbet, isglass, mjukglass och vegoglass för att nämna några.  Glass har blivit finkultur och uppfinningsrikedomen har aldrig varit större. Det är dags att ge glassen den uppmärksamhet och status den förtjänar.

Hemsida: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.