Fikatips: Bageri Leve

2017 öppnade Didrik Persson och Martin Westin upp bageri Leve i Malmö. Deras vision var att vrida lite på bröddygnet och erbjuda nybakat även på sena eftermiddagen och kvällen. 

Idag har Leve vuxit och etablerad en stor och trogen kundkrets och deras populära munkar säljs i parti och minut på fredagar. Ekologiska och schyssta råvaror är viktigt, gärna lokalt, och de har ett brett sortiment av veganska bakverk.

Beskriv bageri Leve för dem som aldrig besökt er.
– Vi är ett litet hantverksbageri som bakar surdegsbröd och som specialiserar oss på växtbaserad bakning. Vi vill ge en väldigt nybakad upplevelse till våra kunder och öppnar därför senare, kl 11, då vi precis fyllt upp butiken för dagen. Vi bakar en omgång till med bröd på eftermiddagen kl 15 för att folk ska kunna ha nybakat bröd till middagen. 

Smaken på det vi bakar är vår starkaste drivkraft och därför utvecklar och finslipar vi ständigt vårt sortiment för att det ska överraska och överträffa förväntningarna. Vi är en liten grupp passionerade människor som älskar att baka det bästa vi kan och ge den bästa service vi kan.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi har ett antal olika franska och svenska klassiker. Bland annat stenugnsbakade surdegsbröd, baguetter, frallor, croissanter, pain au chocolat, donuts, munkar, kanel- och kardemummabullar, 

.

Varför skall man fika hos er?
– Vi har ett väldigt vackert och pittoreskt litet bageri med tyvärr inte jättemånga sittplatser pga platsbrist. Endast ett fåtal i fönstret. Många hoppades att expansionen med konditori skulle innebära en ny kafédel med bord men den nya konditoridelen är en produktionslokal.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Om du kommer förbi en fredag så ska du inte missa vår fredagsmunk där vi byter smak varje vecka och gör något extra allt varje gång. Vi har också sjukt goda kanelbullar. För att inte nämna vårt nya sortiment med växtbaserade tårtor och bakelser i konditoriet.

Varmt välkomna hälsar Martin Westin och Didrik Persson med personal✿❀

.

Bageri Leve
Adress: Östra Rönneholmsvägen 6, Malmö
Öppettider: Tisdag-lördag (se aktuella öppettider på Hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.