Spigamadre är ett familjeägt företag som startades av Barbara Caracciolo 2017. Barbara är född och uppvuxen i Rom, Italien, och flyttade till Sverige 2004 för att forska inom området epidemiologi av åldrande. Under sina många års studier blev hon förtjust i att baka surdegsbröd och omsatte det hon lärt sig genom sin uppväxt i Italien och intresset för italiensk gastronomi, som hon studerat som hobby sedan hon var 20 år. Barbara Caracciolo är också matskribent och har gett ut tre omfattande böcker om bakning, pizza och regional italiensk mat med det amerikanska förlaget Cider Mill Press som för närvarande distribueras och läses över hela världen.
Det lilla hantverksmikrobageriet i Årsta har på senare år utökats till att omfatta ett rymligt kafé/matställe. Vårt huvudsakliga mål är att tillverka handgjorda bröd, bakverk och mat av enkla ingredienser och utan tillsatser, med metoder för bakning och matlagning nära de traditionella, för att säkerställa att våra produkter är nyttiga och närande förutom att de också är läckra – som de ska vara!
På Spigamadre kan du hitta nybakat bröd, bakverk och hemlagad mat att avnjuta på plats eller ta med. Du kan sitta och chilla eller träffa vänner och familj i vår matsal, njuta av doftande smörgåsar och bakverk till frukost, hemgjord lasagne, pizza per skiva, grillade smörgåsar, soppa och sallader till lunch, bakverk med espresso eller bryggkaffe på eftermiddagen, arancini och vin som aperitivo och pizzor och tiramisu till middag (på fredagar).
Inspiration till våra bakverk kommer från både den svenska och den italienska traditionen och vi gör från grunden surdegsbröd och kanelbullar, pasticciotti, baba’, bigne’, bomboloni – och mycket mer! Till maten och dessert serverar vi italienska klassiker, som lasagne, pasta al forno, arancini, pizza al taglio, pizza al padellino, salta och söta pajer, zuppa inglese och tiramisu’. Kolla gärna in vår meny.
❀Varmt välkomna hälsar Barbara med personal❀
Spigamadre
Adress: Gullmarsvägen 42F, Årsta/Stockholm
Öppettider: Tisdag-torsdag 08.00-16.30. Fredag-söndag 08.00-16.30
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit
Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och alltdäromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade.
Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar