Fikatips: Tarte Tatin café

Erik Hedenstedt är projektutvecklare, visionär och trädkojefantast som på en gammal äng i träda har rullat in en cirkusvagn och startat ett café i fransk lantstil.

Vid Emils Backe byggs ett nytt bostadsområde där man eftersträvar att bygga varsamt och försiktigt i samklang med naturen. Husen byggs på höga pelare så att den vackra naturen med berghällar, blåbärsris och vindpinade tallar bevaras.

Visionen för platsen är en modern ekoby och nyligen öppnades Trosas hippaste trädgårdscafé där äpplen spelar en avgörande huvudroll.

Beskriv Tarte Tatin café för dem som aldrig besökt er.
– På en äng nedanför det nybyggda ekoinriktade bostadsområdet Emilsbacke ligger Tarte Tatin, ett franskt äppelcafé med utomhusservering. I en gammaldags cirkusvagn huserar själva caféet, omgärdat av ett klassiskt franskt kastanjestaket samt en länga butiksbodar där man bland annat kan handla blommor, antikt, inredning och linnekläder.  

Hur ser ert sortiment ut?

– Hela cafémenyn präglas av äpplen. Allt från muffins, till småkakor (äppelgrottor t.ex.) bakelser och pajer har äpplet som den röda tråden. Tre sorters äppelpajer finns alltid på menyn, i övrigt kan sortimentet variera en aning. Vi har också siktat högt vad gäller själva kaffet. Målet är att servera Trosas absolut bästa kaffe, oavsett om det är en espresso, en café au lait, en grand latte eller en cafe viennois, som är vår absolut smaskigaste kaffedrink. Allt kaffe, liksom de flesta andra råvarorna, är ekologiska.

.

Varför skall man fika hos er?
– På lagom promenadavstånd från Trosa, ett stenkast från Tureholms slott hittar man det skönaste utehänget. Här sitter man bekvämt i en mysig miljö med fransk bakgrundsmusik från 40-50-60-talen. Men framförallt hittar man det godaste kaffet och de godaste äppelpajerna här! När magen är full kan man ta en liten promenad i området upp på höjden för att titta på utsikten över Tureholmsviken och de spektakulära stolphusen som byggs på pålar i området.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Missa inte äppelpajen med frasigt skal och saftig fyllning av rivna äpplen. Även äppelbakelsen bör man inte missa. Och självklart bör man prova en café viennois, en cappuccino toppad med vispgrädde och finriven choklad! Den är nästan som en bakelse i sig.

Varmt välkomna/bienvenus hälsar Erik Hedenstedt med personal✿❀

.

Tarte Tatin café
Adress: Emils Backe, Trosa
Öppettider: Säsongspremiär på Valborg. Öppettider under försäsong fram till midsommar lö-sön 11-18. Därefter utökade öppettider (se aktuella öppettider på hemsida/Instagram)
Inför säsongen 2022
Hemsida
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.