Hört på stan med Robbans bästa

Hem Hört på stan Hört på stan med Robbans bästa

Då har det äntligen blivit helg igen och inte vilken helg som helst! Idag är det fredagen den 13:e och i morgon Alla Hjärtans Dag, tvära kast minst sagt. Det är väl heller ingen vild gissning att chokladförsäljningen går bra i dessa dagar. För cirka en månad sedan publicerade jag ett ”Hört-på-stan inlägg” och nu kommer jag med några fler nyheter och tips.

big_ears

 

 

…..Cafe&Co, ja så heter det nyöppnade arbetscaféet (coworking space/café-kontor) som slog upp sina portar den 2 februari på Hornsgatan. I utbudet finns sallader och mackor samt kaffe från El Salvador (El Trapiche) och Rwanda (Epiphany Muhirwa).

…..Wallins bageri (Ringvägen 109) öppnade i förra veckan upp en ny butik på Östermalsmtorg, nedgång Sibyllegatan.

…..SoFo bageri och konditori öppna inom kort på Folkungagatan 58.

…..Cafè Gården öppnar den 28 februari i Hammarby Allè 109 i Hammarby Sjöstad. De erbjuder bland annat glutenfritt bröd och kakor. De har redan ett café i Hägerstensåsen med samma namn.

…..Som jag skrivit om tidigare så är Bobergs Matsal på NK för närvarande stängd på grund av ombyggnad. Öppning sker den 23 mars och då med Björn Frantzèn som ansvarig. Bland annat utlovas Stockholms bästa Afternoon Tea.

…..Gamla Enskede bageri ynglade av sig i början på december då de öppnade en filial i Östberga på Stamgatan 2, Gamla Östberga bageri.

…..Anrika Esters The & Kaffehandel på Folkkungagatan 95 har slagit igen för gott. De senaste åren är det Voltaire som drivit stället men sedan 19 december är det Jonna Johansson som driver en färgglad smørrebrødsbar med fika och danska mackor, Eat with Jonna.

…..Koloni fortsätter att expandera, denna gång är det Telefonplan som fått äran med ett sprillans nytt fik som ligger i det som en gång i tiden var vaktkur och personalbostad för LM Ericsson.

…..Vi är säkerligen många som väntar ivrigt på att Kafé Esaias syster, Kafè Orion, skall öppna på Norrtullsgatan 10 men förseningar har gjort att de halkat efter men håll ut, de väntas öppna i början av mars.

Och du, glöm inte att tipsa mig om aktuella händelser som rör fika och dess underbara värld.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.