
För tre veckor sedan publicerade jag ett inlägg med juliga bakverk från internationella bloggare och nu har jag letat upp ett gäng härliga bakverk, desserter och sötsaker från några svenska bloggare av rang.
Det räcker inte enbart med att baka härliga godsaker utan det behöver presenteras på ett lockande och aptitligt sätt också. Nu behöver man inte vara professionell fotograf för att ta någorlunda schyssta foton. Enkla saker som vitt mönsterpapper, skrivbordslampa och vit kapaskiva räcker gott och väl. Sedan kanske det behövs lite rekvisita också och där får du låta fantasin och kreativiteten flöda.
Ljuset är A och O och de flesta gillar att fota med naturligt dagsljus och inte använda sig av lampor men så här års kan det vara en utmaning att ens få dugligt dagsljus för fotografering. Det finns även mat- och bakbloggare som enbart fotar med mobilen och så finjusterar de med utvalda bildredigeringsappar och det fungerar också bra.
Nedan finner du ett gäng bloggare som skapat härliga godsaker inför julen.
Blomster & Bakverk – Annelie Andersson
Brinken bakar – Emma Brink Rask
Kitchen of Anna – Anna Demirian
Klings Kitchen – Katarina Kling
Trattoria – Karin Högberg
Homemade by Cecilia – Cecilia Hansson
Baka med Frida – Frida Skattberg
Fredagskakan – Malin Sahlberg
Victorias provkök – Victoria Willèn
Cookies and Sweets – Simona Muntean
Call me Cupcake – Linda Lomelino
Fredriks fika – Fredrik Nylèn
Hannas bageri – Hanna Rydström Noring
Älska att baka – Caroline Ahlqvist
Peter bakar – Peter Dahlberg
Ylvas bakverkstad – Ylva Lindgren
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar