Matbloggspriset 2019 – här är vinnarna

Hem Aktuellt Matbloggspriset 2019 – här är vinnarna

Igår delades Matbloggspriset ut på Nordens största konsumentmässa inom mat och dryck, Sthlm Food & Wine. Det är fjortonde året i följd som priset delades ut till de mest intressanta mat- och dryckesbloggarna/vloggarna i totalt sju kategorier.

Extra roligt tycker jag det är att Annelie Andersson med Blomster & Bakverk fick vinna ett pris – Matbloggsprisets Hedersutmärkelse (för övrigt samma pris som jag vann 2015) efter att ha varit nominerad i olika kategorier under ett par år. Överlag var det riktigt bra och rättvisa vinnare.

Idag finns det flera tusen matbloggar enbart i Sverige och Matbloggspriset har en viktig roll att fylla genom att en gång om året lyfta fram några av alla fantastiska bloggare som finns runt om vårt avlånga land. Det är ett viktigt pris som ger avtryck och som ger bloggare/vloggare bekräftelse.


Foto: Annelie Andersson, Blomster & Bakverk

Stora Matbloggspriset
Bara en kaka till (Helena Elm)
Klings Kitchen (Katarina Kling)
Skog till bord (Katarina Ekeström)
Systrarna Eisenman (Lisa och Monica Eisenman)
Tuvessonskan (Julia Tuvesson)
Vinnare: Systrarna Eisenman – Lisa och Monica Eisenman
Motivering: Caféägare, kokboksförfattare, matkreatörer, matstylister, systrar och matbloggare. Våra vinnare har lång erfarenhet av det mesta inom mat. Och i år prisar vi med rätta deras arbete. Här handlar det lika mycket om middagsgästerna som om maten. Inspirationen kommer både från det superlokala svenska köket liksom från hela världen. Här pratar vi om en genuin matglädje och passion som förmedlas i allt som landar på bloggen eller i kokböckerna.

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse
Blomster & Bakverk (Annelie Andersson)
Matgeek (Johan Hedberg)
Zeina’s Kitchen (Zeina Mourtada)
Vinnare: Blomster & Bakverk – Annelie Andersson
Motivering:
Årets vinnare av Matbloggsprisets Hedersutmärkelse har ett stort hjärta vars kärlek inte bara handlar om bakning, bloggande och fotograferande utan även om matbloggosfären. Hon lyfter andra bloggare men visar också vägen genom pressbearbetning, fotoutställningar och snart genom en bokversion av bloggen.

Bästa Dryckesblogg
Amalia Gonzalez Stöckel och Carlos Norlén
Mousserande.se (Jesper Säfholm)
Sofia Ander
Vinnare: Mousserande.se – Jesper Säfholm
Motivering: Årets vinnare är en oberoende guide för all typ av mousserande vin. Den är dock mycket mer än så. Jesper Säfholm har lyckats engagera sina läsare i olika sociala medier, kanske främst på Instagram, men även på Facebook samt på sin hemsida/blogg.
Det är en plattform med en öppen branschkoppling som är skriven av en av i segmentet Sveriges mest kända bubblande personligheter. Han blandar det lättsamma enkla bubblet med det mer allvarliga och seriösa. Jesper är underhållande med ett väldigt speciellt fotospråk där det finns stor uppfinnarglädje. Det vi gillar med denna blogg är man ofta blir överraskad, får ett skratt men också att det finns utrymme att lära sig något nytt och inspireras.

Bästa bak- och dessertblogg
Baka lite (Yvonne Landin)
Brinken bakar (Emma Brink Rask)
Erikas fikastund (Erika Westerlund Strömmer)
Fridas vegobak (Frida Svanberg)
Salt som socker (Linn Utbult)
Vinnare: Brinken bakar – Emma Brink Rask
Motivering: Här har vi en vinnare vars bakverk är galet stiliga och med en inspiration som aldrig tryter. Vi bjuds ständigt på härliga färgkombinationer, utmanande former och fantastiska smaksensationer. Hon är generös med både det söta och med tipsen som hon serverar i text, bild och ljud. Vill man baka något tjusigt och otroligt gott ska man definitivt titta hitåt. Stort grattis, Emma!

Bästa Foto
Baka lite (Yvonne Landin)
Caroline i köket (Caroline Hofberg)
Ploppes table (Petter Bäcklund)
Krii’s kitchen (Ulrica Krii)
Vibecke Haagensen
Vinnare: Krii’s kitchen – Ulrica Krii
Motivering: Årets Bästa Foto går till Ulrica Kriis Instagram konto @ulricakrii. Ulricas bilder förmedlar inte bara hennes kärlek till mat utan även till fotografi. Under åren vi följt henne har hon mer och mer utvecklat sin egen stil vilket inte alltid är självklart i denna tid av likriktning. Vi gillar! Grattis!

Bästa rörliga 
Uppdrag mat (Mauri Hermundsson)
Filip Poon
Ett gott land (Gabriel Jonsson)
Vinnare:
Filip Poon – Filip Poon
Motivering: Efter dryga 5 år på YouTube har Filip bevisat sig som en av våra bästa receptmakare, den titeln finns det många som innehar, men att kunna koka ner recept på några få minuter utan att tappa moment eller glimten i ögat gör honom till en välförtjänt vinnare av kategorin ”bästa rörliga” 2019. Filips plats i mat-YouTube-Sverige är som en V70, funkis, folklig och förbaskat bra!

Folkets val 
100 Kitchen Stories (Paulina Suonvieri)
Caroline Vass (Caroline Vass)
Glutenfria godsaker (Anneli Andersson)
Laga persisk mat med Maryam (Maryam Madaresi)
LCHF med Camilla (Camilla Björklund)
Lesscarbs (Fanny Lindkvist)
Matro (Sara Edman)
På Tallriken (Ulrika Resvik och Fredrik Rege)
Systrarna Eisenman (Lisa och Monica Eisenman)
Tjockkocken (Jessica Nyholm)
Vinnare: Lesscarbs (Fanny Lindkvist)
Notis: Folkets val är den enda kategori där de nominerade och vinnaren inte utses av en jury utan, som namnet antyder, folket. Nomineringsprocessen pågick från 9 september till 30 september och därefter presenterades tio stycken bloggare. Allmänheten hade sedan mellan den 4 oktober och 19 oktober på sig att rösta fram sin favorit på Facebook. Totalt kom det in 7600 röster till de tio finalisterna.

✶✶✶

Ett stort grattis till samtliga vinnare. Och till alla mat- och dryckesbloggare runt om i Sverige vill jag bara säga, fortsätt sprida glädje, inspiration och bloggkärlek❤

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.