Mikaela Nylbäck vann Pralinslaget

I söndags avgjordes Pralinslaget från Burgårdens konferenscenter i Göteborg. Många bidrag skickades in men endast fem finalister fick äran att göra upp om segern i tävlingen som dessutom sändes live.

Tävlingsbidraget är 20 likadana gjutna praliner med minst två olika fyllningar i varje pralin. Bedömning görs efter smak, konsistens, utseende, hur utseende matchar innehåll/smak samt pralinens helhet, skal och lockning, tunnhet, krisp, temperering och slutligen helhetsbild.

Finalisterna Pralinslaget 2020
Sally Zhang – Passion for yuzu
Ewa Karlström – Starstruckted
Elin Jansson – Höstsol
Kristine Wallin – Päronpralin
Mikaela Nylbäck – Citroncheesecake

Vinnare av Pralinslaget blev Mikaela Nylbäck. Stort grattis.
Mikaelas bidrag var en citroncheesecake beståendes av citrongelé, färskost-ganache med vanilj och en spritsad digestive-botten med havssalt, karamellchoklad med lite brynt smör i.

Juryns motivering:
”Klassisk form med elegant glans, tydliga smaker och texturer. Fin cheesecakesmak”.

.
Resultat 

1. Mikaela Nylbäck – Citroncheesecake
2. Kristine Wallin – Päronpralin
3. Sally Zhang – Passion for yuzu

Nedan finner du foton från de fem finalisternas praliner och mycket mer om tävlingen kan du läsa i Journal Chocolat framöver. Om du vill se finalen i efterhand så kan du göra det här.

1. Mikaela NylbäckCitroncheesecake
2. Kristine Wallin – Päronpralin
3. Sally Zhang – Passion for yuzu
4. Elin Jansson – Höstsol
5. Ewa Karlström – Starstruckted

I år kunde man även rösta fram Sveriges snyggaste pralin och vinnaren är Martin Fabian från Lerum som med sin havtornsdröm kammade hem flest röster. Martin jobbar som kock på Elite Plaza i Göteborg. Pralinen innehåller havtorn och hallon i ett mörkt skal. Martin ville att pralinen skulle spegla ett innehåll av just havtorn och hallon genom färgsättningen gul, orange och röd.

Spana in fler praliner som deltog i tävlingen här.

.
Samtliga foton är tagna av Journal Chocolat.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.