Den här veckan har jag i vanlig ordning bakat så det står härliga till på min utbildning till bagare/konditor på Astar i Stockholm. De dagar jag bakar är tisdagar (bageri) och onsdagar (konditori) och på torsdagar har vi livsmedelslära och då brukar vi variera mellan teori och bakning/matlagning. Måndagar och fredagar ägnas åt teori i skolan.
Varje gång vi bakar så producerar vi flera olika bakverk och/eller bröd och i torsdags bakade vi mjuka kardemummakakor som var ljuvligt goda och som jag garanterat kommer att baka i hemmets lugna vrå inom kort.
Att baka de mjuka kardemummakakorna är busenkelt och går relativt snabbt. Här är receptet.
Mjuka kardemummakakor
Antal: Cirka 12 stycken
Ugnsvärme: 175 grader
Tid: Cirka 20-30 minuter
Det här behövs
✽ 125 gram mjukt smör
✽ 400 gram mandelmassa av bra kvalité
✽ 3 hela ägg
✽ 1,5 msk krossad kardemumma
Kardemummasockret
✽ 1,5 msk kardemummakärnor, använd kärnor, mortla eller krossa dem fint
✽ 3 msk finmalet socker (castersuger)
☞ Blanda ingredienserna väl
Så här gör du (beredning)
☞ Vispa smöret
☞ Ha i mandelmassan, dela upp i mindre bitar
☞ Rör ordentligt med slev/elvisp/matberedare
☞ Ha i äggen, ett i taget
☞ Häll i kardemumman
☞ Dela upp smeten i lika i smorda formar (ex mindre muffinsformar) men häll bara upp till hälften
☞ Baka av i nedre delen av ugnen i cirka 20-30 minuter (beroendes på ugnstyp)
☞ Ta ut ur ugnen och rulla dem i kardemummasockret
☞ Låt dem svalna på galler
Jag använde mig av två olika typer av formar vilket du kan se på bilderna.
Ät och njut. Lycka till!
Skriv ett svar