Mjuka kardemummakakor

Hem Dagens recept Mjuka kardemummakakor

Den här veckan har jag i vanlig ordning bakat så det står härliga till på min utbildning till bagare/konditor på Astar i Stockholm. De dagar jag bakar är tisdagar (bageri) och onsdagar (konditori) och på torsdagar har vi livsmedelslära och då brukar vi variera mellan teori och bakning/matlagning. Måndagar och fredagar ägnas åt teori i skolan.

Varje gång vi bakar så producerar vi flera olika bakverk och/eller bröd och i torsdags bakade vi mjuka kardemummakakor som var ljuvligt goda och som jag garanterat kommer att baka i hemmets lugna vrå inom kort.

Att baka de mjuka kardemummakakorna är busenkelt och går relativt snabbt. Här är receptet.

Mjuka kardemummakakor
Antal: Cirka 12 stycken
Ugnsvärme: 175 grader
Tid: Cirka 20-30 minuter

Det här behövs
✽ 125 gram mjukt smör
✽ 400 gram mandelmassa av bra kvalité
✽ 3 hela ägg
✽ 1,5 msk krossad kardemumma

Kardemummasockret
✽ 1,5 msk kardemummakärnor, använd kärnor, mortla eller krossa dem fint
✽ 3 msk finmalet socker (castersuger)
☞ Blanda ingredienserna väl

Så här gör du (beredning)
☞ Vispa smöret
☞ Ha i mandelmassan, dela upp i mindre bitar
☞ Rör ordentligt med slev/elvisp/matberedare
☞ Ha i äggen, ett i taget
☞ Häll i kardemumman
☞ Dela upp smeten i lika i smorda formar (ex mindre muffinsformar) men häll bara upp till hälften
☞ Baka av i nedre delen av ugnen i cirka 20-30 minuter (beroendes på ugnstyp)
☞ Ta ut ur ugnen och rulla dem i kardemummasockret
☞ Låt dem svalna på galler

Jag använde mig av två olika typer av formar vilket du kan se på bilderna.

Ät och njut. Lycka till!

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.