Om Robban

Hem Om Robban

Bostadsort: Stockholm – du vet, staden där alla skriker och skränar och tror att de är nåt!
Skulle jag vilja bo: Skåne
Yrke: Allkonstnär
Ålder: Jag slutade räkna efter 10.
Tidigare arbetsgivare: Affärsvärlden, Ny Teknik, Dagens industri, F2F Kommunikation.
Vad jag vill jobba med när jag blir stor: Är öppen för förslag men gärna inom upplevelseindustrin exempelvis inom mat och dryck. Är duktig inom affärsutveckling, projektledning, sponsring, bygga relationer och att skapa intäkter.
Civilstånd: Lyckligt gift med Annie (som bott 20 år i Catania, Sicilien).
Lumpen: Jepp, gjorde värnplikten 1987/88 i Linköping.
Favoritfärg: Blå (frugan tycker jag borde skärpa mig och påtalar att det faktiskt finns andra färger än blå. Va, gör det!)
Daglig nyhetsinformation: Breakit, SvD, DN, Di, Svt.se, Dagens Media, Resumé, BBC World News, The Huffington Post, Besöksliv, Fotbollskanalen, Aftonbladet, Fighter Magazine, MMA Nytt.
Favoritfilm: Det stora blå (Luc Besson) – vilken film!
På tv just nu: Netflix, HBO, Comhem Play, Viaplay. Enda programmen som går att titta på i linjär tv är nyheter, faktaprogram och dokumentärer – resten är skräp och vem tusan orkar med reklam!
Musik: Lyssnar på det mesta utom hårdrock, opera och dansband – där går liksom gränsen!
Spotify: Mina spellistor här.
Bästa tv-serierna någonsin: Breaking Bad, The Sopranos, Hill Street Blues, Downton Abbey, Fawlty Towers, M*A*S*H, Falsk identitet, Line of Duty.
Bäst på radio: Spanarna
Bästa podd nu: Gradvall, Lundh
Idrott: Ja, älskar sport och i synnerhet fotboll där mitt lag är AIK.
Tränar: Gym när jag orkar (tidigare kampsportare i närmare 25 år med wushu, shootfighting, Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ), thaiboxning och judo).
Favoritresmål: Italien, Spanien, Thailand, Singapore.
Senaste resmål: Kuala Lumpur och Perhentian Islands.
Skulle jag vilja åka till: Costa Rica, Tibet, Tasmanien, Nya Zeeland, Hawaii.
Favorit restaurang: Alla fiskrestauranger vid charmiga Capo Mulini strax utanför Catania.
Favoritmat: Allt med pasta, skaldjur och speciellt musslor från Catania.
Kaffe eller te: Bådadera, dock max tre koppar kaffe/dag. En favorit just nu är Kersh espressobönor som jag maler och brygger. Sommartid blir det en hel del cold brew (kallbryggd kaffe).
Favoritbakelse: Jag är som katten Gustav, jag äter det mesta men jag är speciellt svag för kanelbullar samt tårtor av alla de slag men ju enklare, desto bättre.
Favoritbröd: Jag älskar bröd och bakar surdegsbröd varannan dag. Följ min bakning på @surdegsakuten
Om att ge ut en bok: Har hittills tackat nej till att ge ut en fikabok men tids nog kommer jag att göra det.
Hur många fik har jag besökt: Oj, det måste vara väldigt många. Det finns cirka 1000-12000 bagerier/konditorier i landet och utöver dessa finns ytterligare tusentals kaféer.
Älskar: Natur, växter och blommor.
Favoritdjur: Delfiner, pandor och koalabjörnar.
Skall jag bli i nästa liv: Humla eller fjäril.
Vad tar jag med mig till en öde ö: En båt
Om att blogga: Det är superkul att blogga, lite som att föra en dagbok och syftet med bloggen – som jag startade upp i juli 2013 – är att tipsa om olika fik samt att ta upp andra fikarelaterade frågeställningar. Annie och jag fikar en hel del och genom åren har vi givetvis hunnit med att samla på oss en massa favoritställen som vi gärna delar med oss.
Foto: Jag använder mest min Samsung för de foton som finns på bloggen men ibland åker även systemkameran fram (Canon). Redigerar sällan då tiden inte räcker till.
Bloggmeriter: Vinnare av Matbloggsprisets Hedersutmärkelse 2015 samt rankad av Bookatable Topp 40 svenska matbloggar 2015. 20 bästa matbloggarna 2020 samt Bästa matbloggarna 2020.
Sociala medier: Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Instagram
Sociala medier privat: LinkedinFacebook, Instagram (här lägger jag upp naturfoton och använder oftast min Canon. Mitt konto på Instagram är My Nordic Window)
Kuriosa
: Jag kommer från en cirkusfamilj, har mitt ursprung i Hong Kong, har varit dansare, jobbat som dörrvakt på Stockholms hetaste inneställen och drivit ett fritidshem.
Om Robbans bästa: Läs här
Tänkvärt:
 Människan offrar hälsan för att tjäna pengar, sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Hon är så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig ska dö och så dör hon utan att någonsin ha levt.
Dalai Lama

Har du tips på fik som jag bör besöka, nyheter om fik eller andra frågeställningar som rör fikakulturen så är du varmt välkommen att kontakta mig: robban_kwok@hotmail.com

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.