Om Robban

Bostadsort: Stockholm
Yrke: Allkonstnär
Tidigare arbetsgivare: Affärsvärlden, Ny Teknik och Dagens industri (medverkade till att bygga upp affärstidningarnas evenemangsavdelningar). Har även drivit företaget F2F Kommunikation tillsammans med två kollegor med fokus på b2b-evenemang.
Mitt CV: Linkedin
Civilstånd: Lyckligt gift med Annie (som bott 20 år i Catania, Sicilien)
Favoritfärg: Blå
Daglig nyhetsinformation: Breakit, SvD, DN, Di, Svt.se, Dagens Media, Resumé, BBC World News, The Huffington Post, Besöksliv, Fotbollskanalen, Aftonbladet, Fighter Magazine, MMA Nytt.
Favoritfilm: Det stora blå (Luc Besson)
På tv just nu: Netflix och HBO
Webb-tv: 08-fotboll
Bästa tv-serierna någonsin: Breaking Bad, The Sopranos, Hill Street Blues, Downton Abbey, Fawlty Towers, M*A*S*H, Falsk identitet, Line of Duty.
Bäst på radio: Spanarna
Bästa podd nu: Gradvall, Lundh.
Tränar: Gym (tidigare kampsportare i närmare 25 år med Wushu, Shootfighting, BJJ, thaiboxning och judo)
Favoritresemål: Italien, Spanien, Thailand, Singapore
Senaste resmål: Kuala Lumpur och Perhentian Islands
Favoritmat: Allt med pasta, skaldjur och speciellt musslor från Catania
Kaffe eller te: Bådadera, dock max tre koppar kaffe/dag
Favoritbakelse: Jag är som katten Gustav, jag äter det mesta men jag är speciellt svag för kanel och kardemummabullar samt tårtor av alla de slag
Vad tar jag med mig till en öde ö: En båt
Vad jag vill jobba med när jag blir stor: Är öppen för förslag
Om att blogga: Det är superkul att blogga, lite som att föra en dagbok och syftet med bloggen – som jag startade upp i juli 2013 – är att tipsa om olika fik samt att ta upp andra fikarelaterade frågeställningar. Annie och jag fikar en hel del och genom åren har vi givetvis hunnit med att samla på oss en massa favoritställen som vi gärna delar med oss.
Foto: Jag använder mest min Samsung för de foton som finns på bloggen men ibland åker även systemkameran fram (Canon). Redigerar sällan då tiden inte räcker till.
Bloggmeriter: Vinnare av Matbloggsprisets Hedersutmärkelse 2015 samt rankad av Bookatable Topp 40 svenska matbloggar 2015
Sociala medier Robbans bästa: Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest
Sociala medier privat: LinkedinFacebook, Instagram (här lägger jag upp naturfoton och använder oftast min Canon. Mitt konto på Instagram är My Nordic Window)
Kuriosa
: Jag kommer från en cirkusfamilj, har varit dansare, jobbat som dörrvakt och drivit ett fritidshem.
Om Robbans bästa: Läs här
Tänkvärt:
 Människan offrar hälsan för att tjäna pengar, sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Hon är så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig ska dö och så dör hon utan att någonsin ha levt.
Dalai Lama

Har du tips på fik som jag bör besöka, nyheter om fik eller andra frågeställningar som rör fikakulturen så är du varmt välkommen att kontakta mig: robban_kwok@hotmail.com