Hösten är årstiden där naturen byter skepnad i ett färgsprakande skådespel. Jag tar gärna min kamera och beger mig ut i naturen för en liten fotosession och nu i helgen blev det en tur till Mariefred och på tillbakavägen stannade Annie och jag till vid Taxinge slott som har en fin miljö för fotografering. Att fota landskapsmotiv och djur i rörelse är en sak, mat och bakverk något helt annat. Men alla har vi varit glada amatörer i början och jag tillhör fortfarande den skaran och söker ständigt information om utrustning, teknik och övrigt nyttigt för att utveckla mina kunskaper inom ljud och bild (mitt konto på Instagram kan du se här).
YouTube är en fantastisk källa för informationshämtning, likaså olika fotogrupper på Facebook där folk delar med sig av sina kunskaper. I många städer anordnas även kostnadsfria fotogrupper och de ledande kameraleverantörerna brukar ha kostnadsfria föredrag med olika teman. Jag får en känsla av att matstyling och matfotografering ökat i popularitet de senaste åren, säkerligen mycket tack vare att antal bloggare ökat de senaste åren och om man tillagat en schysst maträtt/dessert som sedan skall publiceras så vill man så klart att det skall se bra ut på foto.
Fotografen, stylisten och trendspanaren Bianca Brandon Cox publicerade 2012 tre stycken delar om hur du kan vässa till din matfotografering. Del 1 finner du här, del 2 här och del 3 här. Spana även in Bianca på YouTube, Instagramkonto och blogg. Fotot i detta inlägg tillhör konstnären och fotografen Chantal Lang.
Skriv ett svar