Nu till helgen, alldeles lagom till Kanelbullens dag, smygöppnar Frost bageri i Stockholm. Bakom satsningen står Håkan Johansson Frost och hans fru Sacha, och för många är Håkan redan ett välkänt namn inom bakning. För den som inte känner till honom sedan tidigare är det värt att lyfta fram hans imponerande resa. År 2014 skrev han nämligen svensk bakhistoria när han korades till världens bästa bagare under VM i Paris, en helt otrolig prestation. Håkan har tidigare dessutom varit en del av bagarlandslaget.
I Stockholm har han hunnit sätta avtryck på flera håll. Han ansvarade länge för Taverna Brillos bageri på Stureplan, och tillsammans med Fredrik Ekman byggde han upp Skeppsbro bageri i Gamla stan och systerbageriet Nockeby bageri i Bromma.
Meriterna talar för sig själva: Håkan är fortfarande Sveriges enda världsmästare i bakning, vinnare av Coupe du monde de boulangerie 2014. Han har dessutom hunnit ge ut två böcker – ”Brödet: Stjärnbagarens bröd i ditt kök” och ”Gourmetpizza: För dig som gillar pizza på riktigt”.
Och nu väntar alltså nästa kapitel. Frost bageri hittar du på Karlavägen 106 i Stockholm och jag törs nästan lova att kanelbullarna här blir något alldeles extra.
Frost bageri
Adress: Karlavägen 106, Stockholm
Hitta hit
Instagram
Håkans Instagram
✶✶✶
Om Robbans bästa
Jag heter Robert Kwok och det är jag som driver fikabloggen Robbans bästa. Sedan 2013 har jag delat med mig av min passion för fika, tipsat om kaféer och skrivit om allt som gör den svenska fikakulturen så speciell. Jag vill förtydliga att Robbans bästa är en blogg – inte en affär där du kan beställa tårtor, landgångar, bröd och bakverk.
Jag skriver även artiklar för både svensk och internationell media, samt för företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Bloggen är helt oberoende och fri från betalda samarbeten, så här slipper du irriterande annonser som dyker upp överallt.
Tveka inte att höra av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar