Starbucks växlar upp

Hem Hört på stan Starbucks växlar upp

Förra året öppnade Starbucks upp på Centralstationen och nu är det dags för vidare expansion med ett flertal flaggskepsenheter inne i stan. Först ut är en butik på Kungsgatan 2 på Stureplan som öppnas upp senare i år och därefter följs det av fler öppnanden i centrala Stockholm. Det blir trångt på Stureplan då även Löfbergs kommer att öppna upp ett flagship store lagom till julhandeln i år. Fortsätt läs fler nyheter från Starbucks.

Starbuckseditededited

En annan nyhet är att Starbucks inlett samarbete med ICA, vilket innebär att det även kommer att öppnas upp enheter där ICA finns i hela landet. Intressant är även konceptet Starbucks Corner Café för företagskontoret. Du kan alltså ha en alldeles egen Starbucks kaffemaskin på ditt jobb! Starbucks Ready To Drink-drycker som exempelvis Frappuccino, Discoveries och Doubleshot säljs idag i över 2000 matbutiker i Sverige.

I slutet av detta år skall Starbucks hunnit med att öppnat upp åtta stycken nya enheter runt om i landet. Nästa år flyttar Starbucks in i Mall of Scandinavia som öppnar upp sina portar någon gång under hösten 2015. Köpcentret som ligger vid Nationalarenan i Solna kommer att bli Skandinaviens största med en yta på över 100 000 kvm. Starbucks butik kommer att ha en yta på 250 kvm fördelat på två våningsplan.

Min reflektion, varför tog det så lång tid innan Starbucks öppnade upp flera enheter i Sverige? Svenskar har under lång tid tillhört de som dricker mest kaffe i världen samt att vi har en unik fikakultur som saknar motstycke i övriga världen. Starbucks har ett starkt varumärke och kommer säkerligen lyckas men för egen del har jag bara upplevt undermåliga bakverk och mindre bra kaffe på de fik jag besökt världen över. Förhoppningsvis blir det bättring på hemmaplan och jag får väl bege mig till ett Starbucks för att se om det skett någon förbättring. En annan sak jag funderar över är vad Starbucks intåg betyder för konkurrensen? Blir det ännu tuffare klimat för den enskilde caféägaren när kedjor som Espresso House, Waynes Coffee, Coffeehouse by George och nu Starbucks expanderar, rimligtvis borde det bli det, eller?

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.