Under Bak- & Chokladfestivalen presenterade Arla sin årliga kondisrapport där de i år tagit temperaturen på svenskarnas inställning till bakning. Hela fyra av tio uppger att de blir lyckliga av att knåda i köket. Störst är lyckoruset hos personer mellan 18 och 29 år där fler än hälften (54 %) uppger att bakning höjer endorfinnivåerna.
Resultatet visar också att drygt var tredje (35 %) i åldersgrupperna 18-29 samt 30-39 år bakar mer idag än för tre år sedan. Hälften (49 %) i den yngre åldersgruppen tror dessutom att de kommer baka ännu mer om ytterligare tre år.
Topplista: då firar svenska folket med bakverk på konditori
1. Födelsedagar
2. Fettisdagen
3. Kanelbullens dag
4. Jul/nyår
5. Advent/lucia
6. Mors och fars dag
Topplista: svenska folkets favoritbakverk på konditori
1. Semla
2. Bakelse som t.ex. Napoleon- eller Budapestbakelse
3. Tårta som t.ex. prinsesstårta
Topplista: då bakar vi hemma
1. Jul/nyår
2. Födelsedagar
3. Advent/lucia
4. Midsommarafton
5. Kladdkakans och/eller kanelbullens dag
Topplista: svenska folkets bakfavoriter
1. Mjuka kakor som t.ex. cup cakes, rulltårta, sockerkaka
2. Vetebröd som t.ex. kanelbulle
3. Kladdkaka
Om Konditorrapporten 2017
Konsumentundersökningen är gjord i september-oktober 2017 av YouGov och omfattar 2 058 svenskar. Urvalet är statiskt säkerställt och representativt för Sveriges befolkning.
Skriv ett svar