Veckans blogg: 100 Kitchen Stories

Hem Veckans blogg Veckans blogg: 100 Kitchen Stories

Då har det äntligen blivit måndag igen vilket innebär att det åter blivit dags att släppa fram en härlig bloggare med fokus på bakning och denna vecka är det Paulina Suonvieri som strålkastarljuset riktas mot. Hon driver 100 Kitchen Stories som är en mat- och bakblogg med inriktning på hälsa, kost och träning. Inlägget spar jag i vanlig ordning i arkivet. Ha en underbar vecka och kom ihåg att bra vanor är lika beroendeframkallande som dåliga, men de bygger upp ditt liv istället för att riva ner det.

imageedit_25_7486030437

Jag heter Paulina Suonvieri och är en 20-årig tjej med ett grekiskt och finskt påbrå, men som på något vis växte upp i, och fortfarande bor i Göteborg.

Redan som barn hade jag ett stort intresse för att stå i köket. Min mamma tyckte om bakning, och jag följde gärna med när hon skulle baka. Jag fascinerade över hennes tekniker, hennes smakkombinationer och fantastiska resultat, och lärde mig mycket redan då.

Om man därefter hoppar ännu ett steg bakåt i släkten så har vi min kära grekiska mormor, som alltid stod i köket från klockan fem på morgonen för att kunna erbjuda fantastiskt god mat till släkten. Eftersom hon bodde i Grekland, och jag i Sverige, så träffade jag inte min mormor ofta och fick inte se så mycket av hennes matlagning under åren. Däremot så var jag privilegierad att ha möjlighet att befinna mig i Grekland under somrarna, vilket var en tillräckligt lång tid för mig att bli intresserad av matlagning.

Någonstans i 15-års ålder var jag redan bekväm med att stå i köket, men i samband med att jag blev ”äldre” så började mitt intresse för hälsa också formas. Efter ett antal år med fascinering över träning och hälsa, samt experiment (med såväl lyckade och misslyckade resultat) så skapade jag den blogg jag idag kallar 100 Kitchen Stories. Namnet är baserat på tanken att jag vill dela med mig av ”100 olika kökshistorier” från olika matkulturer, kosthållningar samt dieter – utan begränsningar – och i september så har jag drivit denna blogg i två år. Bloggen står mig djupt i hjärtat då det är genom den jag får utlopp för min kreativitet, får inspirera och hjälpa andra till att göra hälsosamma val i sina liv, samt får möjligheten att fokusera på två av de viktigaste och roligaste sakerna jag vet – nämligen hälsa och mat.

Under dessa två år som bloggare har jag blivit utnämnd som en av Sveriges 12 bästa matbloggare av Mitt Kök, Expressen. Jag har fått mitt recept på glutenfria och veganska fröknäcke publicerade i sommarnumret Vegmat (2015), och mina chokladbanankakor publicerade i juninumret av Mitt Kök, Expressen (2016). Därefter har jag fått möjligheten att vara ansvarig för ett frukostevent för bloggportalen Nouw, fått två recept publicerad online på magazine Chic samt ELLE Mat och Vin, och jag har varit en av finalisterna i en internationell tävling, The Feed Feed Pantry Contest.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Hur gott det än är med söt bakning så älskar jag bröd oavsett vilken färg, form eller ”nyttighetsgrad” det har. Det är ofta mycket förberedelser (och väntan) med bröd, så det känns extra förtjänat att få känna doften av brödet komma ut från ugnen när det gräddas, och sedan få skära upp en bit av det nybakade och äta med smör och flingsalt. Less is more for sure.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Oavsett om jag väljer ett hälsosamt alternativ på ett konditori eller inte, så väljer jag nio av tio gånger alltid något med choklad. Jag är en riktig chokladälskare som älskar att testa på nya saker, så om möjligheterna finns så blir det ofta att jag väljer en ny och kreativ chokladbakelse som jag aldrig testat på innan.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Jag har många härliga bak- och dessertminnen, och de allra flesta (och bästa) är kopplade till min barndom när min mamma bakade. Jag minns framför allt de födelsedagar hon styrde upp för mig med bakelser i alla färger, former och smaker. Dels brukade hon göra muffins i olika smaker som hon garnerade med vispgrädde och blomformat strössel. Jag tyckte de var vackra och jag älskade dem!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Siri Barje för att jag träffade henne en snabbis en gång på ett event, och för att hon verkar vara en så härlig och positiv tjej!

JK Rowling för att jag alltid varit ett Harry Potter- fan och tror det skulle finnas mycket spännande att prata om, men även för att jag vill få veta hur man gör en ”Chocolate Potted Cream” som det skrivs om i böckerna.

Gordon Ramsay för att han är rent sagt cool. Han gormar gärna som en galning i köket om det behövs, men är (nog) ofta ganska lugn, cool – och framför allt – otroligt duktig på det han gör!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
En återkommande fråga är ”var får du all inspiration ifrån?”. Hur klyschigt det än låter så får jag det från allt jag ser i min omgivning. Jag stötte en gång för länge sedan på citatet ”keep your eyes open, because whatever you can see can inspire you” sagt av Grace Coddington (creative director på amerikanska Vogue). Det citatet fick mig att tänka till och jag insåg efter ett tag att det faktiskt stämmer. Sociala medier, bloggar, tidningar, tv-program och kokböcker inspirerar mig givetvis, men även ting jag stöter på i min vardag. En gång fann jag en gammal bit vit brodering hemma, och det började forma idéer på en gång. Jag tog inspiration av detta, skapade mandelmusslor med grädde och plommonkräm, som sedan fotades i en miljö och med rekvisita som kan associeras till ”English Breakfast Tea” hemma hos en rosaklädd gullig tant.

imageedit_5_2347465235

No Bake Chocolate Avocado Ganache Bars with Chocolate Toffee Bottom
Recept: Här

imageedit_7_2511909343

”Banana Split” med raw blåbärsglass och chokladsås
Recept: Här

imageedit_9_4849044464

Glutenfria chokladbanankakor
Recept: Här

imageedit_11_4832998961

Superenkla brödet med endast fem ingredienser
Recept: Här

imageedit_13_4970333598

Raw and Vegan Triple Rich Chocolate
Recept: Här

imageedit_15_2105302192

Raw Vegan Midsummer Strawberry Ice Cream Bites wih Hazelnut Crunch
Recept: Här

imageedit_17_6803700797

”The Fantastic Four”; fyra vegan och raw glassar
Recept: Här

imageedit_19_6867583494

Paulinas hälsosamma chokladbollar
Recept: Här

imageedit_21_3302806835

Sockerfri vaniljpinnglass med choklad- och kolasås
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_1_6275830131

Blogg: 100 Kitchen Stories
Drivs av: Paulina Suonvieri
E-post: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.