Veckans blogg: Bella och Villa Alèn

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Bella och Villa Alèn

Då är det måndag igen, tänkt vad tiden går fort. Lucia är avklarad och nu återstår jul och nyår innan tråkiga januari och februari kommer, fast i och för sig så går vi snart åter mot ljusare tider vilket jag ser fram emot. Jag har inget emot kyla men mörkret tycker jag är jobbigt. Man får knapra D-vitamin och gå in i lampaffärer för att få lite ljus och bli lite pigg! Jag tänkte på en sak häromdagen, är inte björnar ganska smarta? De går och lägger sig på hösten och vaknar lagom tills vårblommorna börjar titta fram, snacka om intelligenta varelser! I nästa liv vill jag födas till en björn. Det enda jag skulle sakna under vinterhalvåret i matväg är julskinka, lussekatter och semlor (fast helst inte samtidigt) men det hade jag sett till att i förväg bunkra upp i mitt idé. Vi lämnar fantasin och kliver tillbaka till verkligheten.

Idag skiner solen över Stockholm från en klarblå himmel och trot eller ej men det är faktiskt minusgrader här i stan och det hör inte till vanligheterna denna vinter. Men inget varar för evigt för redan till mitten av veckan blåser åter milda vindar in och vips kommer temperaturen att rusa upp till cirka åtta plusgrader. Måndagar innebär i vanlig ordning en presentation av en inspirerande blogg och denna vecka har jag valt att lyfta fram finlandssvenskan Bella Alèn som driver bloggen Bella och Villa Alèn där hon bjuder på vardagshändelser, recept och en massa foton.

first screen

Mitt namn är egentligen Isabella Alén men inte ens min mamma när hon var riktigt arg på mej då jag var liten ropade Isabella. Jag är mera känd som Bella så att bloggen skulle heta något med mitt namn var en självklarhet. Jag visste även från början att det säkerligen skulle blir en massa bloggande om vardagen och familjen så där av Villa Alén. Jag är en finlandssvensk bloggare från Ekenäs som ligger i södra Finland. Jag började blogga sommaren 2010 så det har blivit några inlägg genom åren. Under dessa år har inläggen blivit mera receptbaserade och till allas lycka har bilderna blivit avsevärt bättre.

Tack vare bloggen så har jag fått vara med om en massa kul. Bland annat var det bloggen som gjorde att jag började jobba som matskribent för en dagstidning 2014. Men trots att jag bloggat så pass många år som jag gjort så känner jag mig ännu väldigt blygsam och har svårt att själv marknadsföra och ropa ut till hela världen att gå och kolla min blogg, fast jag annars är en ganska pratsam och livad till min personlighet:)

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Mest gillar jag nog att baka något som går ganska enkelt med andra ord något sött som inte kräver så många pytsar och moment. Men visst är det roligt åtminstone då man har gott om tid att göra något lite mera avancerat.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
I min hemstad Ekenäs i Finland, har vi ett helt härligt café som heter Carl de Mumma som serverar de största och bästa kanelbullar som finns så oftast blir det nog en sådan. Och om det inte blir en kanelbulle så blir det nog något som innehåller choklad.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det är nog när jag var en liten, liten flicka och vår grannfru Ida bakade frallor. Hon stod där i sitt fönster och bakade och jag väntade på att hon skulle ropa och fråga om jag ville komma in på ett mellanmål. För vet du, riktigt goda frallor med smör är ibland nästan tusen gånger bättre än en bakelse.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Tre brudar skulle det bli. Tre helt härligt spontana och spralliga typer som liksom inte är rädda för att bjuda på sig själv. Sångerskan Miriam Bryant, Jenny Östergren Strömstedt från Nyhetsmorgon och så programledaren Sonja Kailassaari från Efter Nio (finlandsvenskt TV-program)

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Kanske inte så mycket frågor utan mera spontana kommentarer när man träffar mig i matbutiken. Man tackar för trevlig och fin blogg och så passar dom även på att berätta om deras favorit recept på bloggen. Och det är just dessa spontana kommentarer som värmer lite extra.

krämig bärpaj alen

Krämig bärpaj
Recept: Här

06 små pajer i mussinplåt blåbär

Små söta blåbärspajer
Recept: Här

02 ROCKY ROAD KAKA BELLA CHOKLAD

Rocky road kaka
Recept: Här

2 vn kaka morot

Morotskaka
Recept: Här

a2 räktårta

Räktårta
Recept: Här

Karamelliserade popcorn 01

Karamelliserade popcorn
Recept: Här

—————————————————————–-

Bella alenedited

Blogg: Bella och Villa Alèn
Drivs av: Bella Alèn
E-post: bella.alen@hotmail.com
Facebook: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här
Twitter: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.