Veckans blogg: Älska att baka

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Älska att baka

Äntligen måndag, vilket innebär att det åter blivit dags att släppa fram en härlig bloggare och denna vecka har jag valt en friskus med många järn i elden, nämligen Caroline Ahlqvist med bloggen Älska att baka. Som de flesta säkert redan känner till så vann Caroline den andra säsongen av Hela Sverige bakar 2013, tävlingen där Sveriges bästa hemmabagare koras. Den röda tråden i detta inlägg stavas *c*h*o*k*l*a*d*:):):)

IMG_1064

 

Hej!
Jag heter Carro, är 34 år och vann Hela Sverige Bakar 2013! ”Rocka loss i köket och njuuuuuut av att baka” det är mitt motto:)
Jag bor i Vällingby med min sambo Tobbe och två barn, mina små hjärtan Melwin och Milou. Vi har en rottis som heter Torleif Moss och en katt som heter Bo…hehe, alla måste komma med. Det är fullt ös i livet och dagarna susar på i en rasande fart! Jag jobbar som massageterapeut, kostrådgivare och så håller jag klasser på SATS. Jag har alltid älskat att pyssla med friskvård och försöker få mina kunder att ta ansvar för sina egna kroppar och se till att man själv mår bra! Äta schysst och röra på sig men också att njuta av godsaker lite då och då! Det måste va balans i livet och jag tänker att mitt bakande också är friskvård på hög nivå! Det förlänger livet att baka nåt riktigt gott och bjuda nära och kära!

Med min blogg ”Älska att Baka” vill jag inspirera människor till att börja baka och försöker hålla det ganska basic så folk inte avskräcks att testa recepten. Det är så himla kul när folk hör av sig och berättar att dom aldrig lyckats med nåt i köket innan och nu bakar dom flera gånger i veckan! YEAAAAAH! Underbart!!!

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Bullar, absolut bullar! Älskar att känna när degen är så där härlig och spänstig. Mycket kardemumma och rikligt med smör både i degen och i fyllningen! En klassiker som alla bakar men som kan smaka så otroligt olika. Kärlek!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Kanelbulle, biskvi eller semla! Stora, rejäla bakverk med mycket smak. Skulle aldrig falla mig in att beställa en macaron eller småkaka, näää, för litet och puttigt, hahaha! Ska det va så ska det va! Ibland känner jag för att testa nåt helt nytt men oftast ångrar jag mig och suktar med längtande blick på fatet med stora bullar:)

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Hmm…alltså, jag måste ju bara säga finalen i Hela Sverige Bakar. Den dagen sitter fastetsad i varenda cell och jag blir varm i hela kroppen när jag tänker tillbaks på den dan. Ett annat härligt minne är när jag och syrran gjorde doptårtor till hennes sons dop för några år sedan. Vi brukar inte baka tillsammans men då stod vi mitt i sommaren och var kreativa tillsammans och det var en riktigt mysig stund systrar emellan! Vi gjorde 6 stycken tårtor som tillsammans bokstaverade WILMER klädd i turkos marsipan och dekorerade med små fötter som vandrade över tårtorna. Det blev superfint!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oj vad svårt! När jag bjuder på fika så slutar det alltid med att det blir minst 20 personer, hahaha! Hmm…tre kända personer. Astrid Lindgren, vilken kvinna! Jag skulle bara vilja prata om livet med henne. Hon skulle säga mycket kloka saker tror jag. Gunde Svan, min idol! Envis, stark, känslomänniska, genuin, okonstlad. Han inspirerar mig jättemycket till att kämpa och tro på sina drömmar! Och så skulle jag bjuda Morgan Freeman. En av mina favoritskådisar! Älskar hans filmer och hans sätt att vara. Hahaha, vilken blandning folk:)

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare
Hur man bakar hälsosamt.
Hur man kan byta ut ingredienser för att få bakverken glutenfria.
Hur man spritsar tårtor och cupcakes snyggt.

Men mest frågor om gluten, laktos, nöt, ägg och äggfritt. Det verkar som att allergier ökar. Jag vill inspirera alla människor till att börja baka, oavsett smak, stil eller allergi. Utbudet i affärerna är större än nånsin när det gäller gluten och mjölkfritt så det är bara att testa sig fram.

—————————————————————–-

 
IMG_7335

Chokladglass a’ la Paleo
Recept: här

IMG_4036

Min bästa Chokladtårta!
Recept: här

IMG_1064

Snickerskladdkaka!
Recept: här

—————————————————————–-

Videoklipp om hur du gör Chokladcupcakes med hallonfrosting.

—————————————————————–-

images1

Blogg: Älska att baka
Drivs av: Caroline Ahlqvist
E-post:
 alskaattbaka@gmail.com
Facebook: här
Instagram: @alskaattbaka

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.